Tutkimukset ja havainnot kertovat kehollisten kokemusten vähenemisestä (disembodied world) ruutuajan, informaatiotulvan ja hektisen elämänrytmin lisääntyessä. Tämän ilmiön pohjalta tanssikasvatuksen ammattilaiset Eerika Arposalo ja Johanna Mikkonen ovat valmistaneet Kehollisen kasvatuksen työpaja- ja esityskokonaisuuden, jossa uusinta tutkimustietoa kehon ja mielen yhteydestä tuodaan esittävän taiteen keinoin käytäntöön.
Esityksellisessä osuudessa (kesto 45 min.) havainnollistetaan kehon ja mielen merkitystä oppimisessa, itsesäätelyssä ja vuorovaikutuksessa. Esityksen jälkeen on varattu aikaa myös keskustelulle ja konsultoinnille. Kehollisuutta havainnollistava Ruumiintieto-esitys pohjautuu viimeisimpiin tanssineurologian ja kasvatustieteen tutkimuksiin.
Kokonaisuuteen kuuluvassa työpajassa osallistuja saa toiminnan aikana kokemuksen omasta kehollisuudestaan ja samalla konkreettisia tapoja oman olotilan hallintaan, mielen aktivoimiseen ja rauhoittamiseen. Työpajan aikana havainnollistetaan mm. sitä, miten ladata akkuja ja virittäytyä uuden kohtaamiseen sekä pohditaan kuinka rauhoittaa ja aktivoida kehoa oppimaan? Työpajojen sisältö on sovellettavissa eri yhteisöihin sopivaksi.
Eerika Arposalo on tanssitaiteen ja kasvatustieteen maisteri, tanssinopettaja (AMK) sekä lasten joogaohjaaja. Hänellä on vuosien kokemus erityispedagogiikasta ja draamakasvatuksesta. Arposalo on työskennellyt vuodesta 2018 Oulun yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan tuntiopettajana. Johanna Mikkonen on tanssinopettaja (AMK), joogaopettaja (RYT-200) sekä lasten joogaohjaaja. Hän soveltaa työssään eri somaattisia menetelmiä, kuten BrainDance ja WiseMotion neurotieteenharjoitteita. Lisäksi Mikkonen on suorittanut seksuaaliterveyden opintoja.

Työpaja- ja esityskokonaisuus on tilattavissa eri yhteisöihin sekä sovellettavissa tilaajan toiveiden ja aikataulujen mukaan. Esityksellinen osuus on tilattavissa yhteisöihin myös irrallisena osionaan ilman työpajoja.
Kokonaisuus on myös tarjolla Oulun kaupungin Kulttuuritarjottimella. Lahjoitusrahastoavustuksella hoito- ja hoivayksiköt voivat ostaa Kulttuuritarjottimelta valitsemansa kulttuuripalvelun asiakkailleen. Yksiköillä on mahdollisuus hakea avustusta 31.8.2022 mennessä.