kehollisen kasvatuksen työpaja- ja esityskokonaisuus

Tanssi osana yhteisön toimintaa

JoJo tarjoaa yhteisöissä tapahtuvana yhteistyönä kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta.

eerika arposalo ja johanna mikkonen

Kehollisen kasvatuksen työpaja- ja esityskokonaisuus

Tilattavissa yhteisöihin sekä sovellettavissa tilaajan toiveiden ja aikataulujen mukaan. Esityksellinen osuus on tilattavissa yhteisöihin tai tapahtumiin myös irrallisena osionaan ilman työpajoja.

 

Tutkimukset ja havainnot kertovat kehollisten kokemusten vähenemisestä (disembodied world) ruutuajan, informaatiotulvan ja hektisen elämänrytmin lisääntyessä. Tämän ilmiön pohjalta tanssikasvatuksen ammattilaiset Eerika Arposalo ja Johanna Mikkonen ovat valmistaneet Kehollisen kasvatuksen työpaja- ja esityskokonaisuuden, jossa uusinta tutkimustietoa kehon ja mielen yhteydestä tuodaan esittävän taiteen keinoin käytäntöön.

Esityksellisessä osuudessa (kesto 50 min) havainnollistetaan kehon ja mielen merkitystä oppimisessa, itsesäätelyssä ja vuorovaikutuksessa. Esityksen jälkeen on mahdollista varata aikaa myös keskustelulle ja konsultoinnille. Kehollisuutta havainnollistava Ruumiintieto-esitys pohjautuu viimeisimpiin tanssineurologian ja kasvatustieteen tutkimuksiin.

Työpaja-osuudessa (kesto 60 min) osallistuja saa toiminnan aikana kokemuksen omasta kehollisuudestaan ja samalla konkreettisia tapoja oman olotilan hallintaan, mielen aktivoimiseen ja rauhoittamiseen. Työpajan aikana havainnollistetaan mm. sitä, miten ladata akkuja ja virittäytyä uuden kohtaamiseen sekä pohditaan kuinka rauhoittaa ja aktivoida kehoa oppimaan? Työpajojen sisältö on sovellettavissa eri yhteisöihin sopivaksi.

 

Eerika Arposalo on tanssitaiteen ja kasvatustieteen maisteri, tanssinopettaja (AMK) sekä lasten joogaohjaaja. Hänellä on vuosien kokemus erityispedagogiikasta ja draamakasvatuksesta. Arposalo on työskennellyt vuodesta 2018 Oulun yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan tuntiopettajana. Johanna Mikkonen on tanssinopettaja (AMK), joogaopettaja (RYT-200) sekä lasten joogaohjaaja. Hän soveltaa työssään eri somaattisia menetelmiä, kuten BrainDance ja WiseMotion neurotieteenharjoitteita. Lisäksi Mikkonen on suorittanut seksuaaliterveyden opintoja. 

 

 

Kokonaisuus on tarjolla Oulun kaupungin Kulttuuritarjottimella.  Lahjoitusrahastoavustuksella hoito- ja hoivayksiköt voivat ostaa Kulttuuritarjottimelta valitsemansa kulttuuripalvelun asiakkailleen.  

 

Lisätietoja:

Leea Alatalo, JoJon Yleisötyöntekijä

leea.alatalo@jojo.fi, 0400 151 152 

Kuvat: Ilpo Okkonen

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.