Medialle

Muutoksia JoJon ohjelmistoon

Valtakunnalliseen tanssin aluekeskusverkostoon kuuluva JoJo – Oulun Tanssin Keskus on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja Oulun kaupungin kulttuurikumppani.

Mediatiedote

JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen kevätohjelmistoon muutoksia

 

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen vuoden 2021 kevätohjelmisto muuttuu koronatilanteen johdosta. Kevään ohjelmistossa oli tarkoitus olla kolme kantaesitystä, jotka siirtyivät kaikki koronatilanteesta johtuen alkuperäiseltä esityspaikaltaan vuoden 2020 ohjelmistossa. Ohjelmisto elää koronatilanteen mukaan.

Kevätkauden oli tarkoitus alkaa tammikuun lopulla JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ja Kinetic Orchestran ensimmäisellä yhteistuotannolla Mistakes. Teoksen ensi-ilta siirtyy kesäkuulle. Helmikuun loppupuolelle oli suunniteltu ensi-ilta Simon Beyer-Pedersenin teokselle King of Oulu, koronarajoitusten takia ensi-ilta siirtyy myöhemmäksi. Toivottavasti kausi voidaan avata maaliskuussa upealla Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen vierailuteoksella Breath.

Tero Saarinen & Kimmo Pohjonen: Breath

Kuva Tero Saarisesta ja Kimmo Pohjosesta teoksessa Breath.

Tero Saarinen Company juhlii vuonna 2021 jo 25. toimintavuottaan. Osana juhlavuotta Oulussa nähdään vahvasta esiintyjyydestään tunnetut koreografi-tanssija Tero Saarinen ja muusikko-harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen. He ottavat mittaa toisistaan äänen ja liikkeen voimaverkossa, joka kantaa nimeä Breath.

Teos nähdään Oulun teatterin Suurella näyttämöllä keskiviikkona 24.3. klo 19.

Elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat teoksessa yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna.

Teoksen valo- ja lavastussuunnittelijana toimii Saarisen luottokumppani Mikki Kunttu ja pukusuunnittelijana Teemu Muurimäki. Taiteelliseen ydintiimiin kuuluvat myös äänisuunnittelija Tuomas Norvio sekä koreografin assistentti Henrikki Heikkilä.

Vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin ja Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali

JoJo on jälleen mukana Oulun teatterin lasten ja nuorten teatterifestivaalilla 6.-10.4. JoJo tuottaa yhteistyössä teatterin kanssa festivaalille tanssiohjelmistoa, joka julkaistaan helmikuussa 2021. Festivaalin teemana on vallankumous.

Nykyteatteri Vera Audentia: Enää hengitin, muuhun en pystynyt

Kuva teoksesta Enaa hengitin muuhun en pystynyt.

Huhtikuussa nähdään kevään ensimmäinen kantaesitys, Nykyteatteri Vera Audentian Enää hengitin, muuhun en pystynyt. Esitykset ovat Valvesalissa La 17.4. klo 19, ensi-ilta | Su 18.4. klo 16 | Ma 26.4. klo 19 | Ti 27.4. klo 19 | Ke 28.4. klo 19 | To 29.4. klo 19

Teoksessa tutkitaan ja käsitellään väkivallan eri muotoja. Teos kertoo erilaisten ihmiskohtaloiden elämäntarinaa, jotka näkyvät nyky-yhteiskunnassamme. Teoksessa pyritään inhimillistämään ihmistä ja tuodaan esille se, että jokaisen ihmisen henkilöhistoria vaikuttaa meihin tässä olevassa hetkessä. Teoksessa tutkitaan yhteiskuntamme synkkiä sekä vaiettuja aiheita ja peilataan ne tähän päivään.

Teoksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Hanna-Kaija Takalo, koreografiasta Miia Ahonen, runoista sekä sävellyksestä ja sovituksesta Saaga Suonvieri. Teoksen rooleissa ovat Miia Ahonen, Henna Holma, Saaga Suonvieri, Jenni Säkkinen, Hanna-Kaija Takalo ja Teemu Tuohimaa.

TADaC esittää | Emmi Venna: Core

Kuva teoksesta Core

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen viimeisen vuoden maisteriopiskelijoista koostuva TADaC (Theater Academy Dance Collective). He vierailevat Oulussa 14.-15.5. Emmi Vennan teoksella Core.

TADaC-projekti tarjoaa valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille mahdollisuuden kokea teoksen esittämiselle pidemmän elinkaaren ja kerätä kokemuksia esiintymisestä kiertämällä esiintymässä erilaisissa tiloissa ja kulttuurisissa ympäristöissä.

Kinetic Orchestra: Mistakes

Kuva teoksesta Mistakes.

Tammikuulta kesäkuulle siirtyy Kinetic Orchestran teos Mistakes. Teos nähdään Valvesalissa To 10.6. klo 19, ensi-ilta | Pe 11.6. klo 19 | La 12.6. klo 19

Teos lähestyy epäonnistumista uutta luovana voimana ja tutkii väärien valintojen, virheiden ja mauttomuuden olemusta näyttämötaiteessa. Teoksessa elävä musiikki ja taidokas tanssi yhdistyvät humoristiseen ideaan yllättäen katsojan dynaamisella mutta lempeällä otteellaan.

Teoksen koreografiasta vastaa Jarkko Mandelin yhdessä työryhmän kanssa. Tanssijoina ovat Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Anni Koskinen, Kalle Lähde ja Oskari Turpeinen. Äänisuunnittelusta vastaa Janne Hast ja teoksen muusikoina toimivat Hastin lisäksi laulaja-kitaristi Petri Kautto ja basisti Eero Tikkanen. Valosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaa Jukka Huitila, pukusuunnittelusta Kirsi Gum ja tuottajana toimii Sofia Suomalainen.

Helmikuun yleisötyökurssit peruuntuvat

JoJon yleisötyön helmikuussa alkavat kurssit Tunteva liike, Vauvanykytanssi ja Oma liike, on peruttu koronatilanteesta johtuen.

Myöhemmin keväällä, maalis-huhtikuun vaihteessa alkaa JoJon, Pohjois-Suomen SYLI-keskuksen ja Hyvän Mielen Talon yhteistyössä järjestämä Lupa olla -ryhmä.

JoJo seuraa edelleen koronatilannetta ja haluaa huolehtia niin yleisön kuin työntekijöidenkin turvallisuudesta. Muutokset ovat mahdollisia ja niistä tiedotetaan tarpeen mukaan.

Lisätietoja JoJo - Oulun Tanssin Keskuksesta

 

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, joka tarjoaa kansainvälistä, monilajista tanssitaiteen ohjelmistoa, pääpainon ollessa nykytanssissa. Ohjelmistoon kuuluu myös syksyisin järjestettävä OuDance-festivaali. Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia. Lisäksi JoJon yleisötyö tarjoaa kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja sen toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus sekä Oulun kaupunki.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.