Organisaatio

JoJo – Oulun Tanssin Keskus ry

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, jossa ylintä valtaa pitävät yhdistyksen jäsenet.

Tietoa organisaatiosta

JoJo - Oulun Tanssin Keskus

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, joka tarjoaa kansainvälistä, monilajista tanssitaiteen ohjelmistoa, pääpainon ollessa nykytanssissa. Ohjelmistoon kuuluu myös syksyisin järjestettävä OuDance-festivaali. Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia.

Lisäksi JoJon yleisötyö tarjoaa kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja sen toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksessa ylintä valtaa pitävät yhdistyksen jäsenet. Yhdistyksellä on kaksi sääntömääräistä kokousta vuosittain; kevät- ja syyskokokus. Kevätkokouksen esityslistan keskeisin asia on edellisen vuoden tilinpäätös ja syyskokouksen tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Hallitus 2021-2022

Henna Holma, puheenjohtaja, draama- ja teatterituntien ohjaaja, tanssinopettaja (AMK)
Anni Heikkinen, varapuheenjohtaja, FM (tanssintutkimus), tanssinopettaja (AMK)
Miia Ahonen, hallituksen jäsen, tanssinopettaja (AMK)
Eerika Arposalo, hallituksen jäsen, tanssitaiteen maisteri, kasvatustieteen maisteri
Mia Lappalainen, hallituksen jäsen, tanssitaiteen maisteri
Anna Myllylä, hallituksen jäsen, teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK)
Hallituksen kokouksissa käsiteltävien asioiden valmistelijana ja esittelijänä toimii JoJon toiminnanjohtaja Helena Lindqvist.

Hallitus valitaan yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksen tehtävä on valvoa, että yhdistyksen toiminta toteutuu yhdistyslain asetusten sekä yhdistyksen omien sääntöjen määräämällä tavalla. Hallitus valvoo, että JoJon toiminta toteutuu vuosittain syyskokouksessa päätetyn toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Hallitus toimii tuotantokeskuksen henkilökunnan työnantajana.

Tutustu hallituksen jäseniin!

Ohjelmistotyöryhmä 2022

Ohjelmistotyöryhmän muodostavat asiantuntijajäsenet
Hanna Appel,
tanssija
Jukka Heinänen,
dramaturgi
Petri Hoppu
, yliopettaja, Tanssin tutkimuksen dosentti
JoJon hallituksen jäsenet
Miia Ahonen, tanssinopettaja (AMK) 
Eerika Arposalo, tanssitaiteen maisteri, kasvatustieteen maisteri
Henna Holma, draama- ja teatterituntien ohjaaja, tanssinopettaja (AMK)
Henkilökunnan edustaja
Helena Lindqvist, toiminnanjohtaja, FM (taiteentutkimus)

Tutustu ohjelmistotyöryhmän jäseniin!

Ohjelmistotyöryhmä valitsee JoJon vuosittaisen tuotanto- ja vierailuohjelmiston. Ohjelmistoon on vuosittain kaikille ammattilaisille avoin haku.

Tuotanto­keskuksen henkilökunta

Helena Lindqvist, toiminnanjohtaja, FM (taiteentutkimus)
Mira Kolanen, tuottaja, tanssinopettaja (YAMK)
Leea Alatalo, yleisötyöntekijä, KM

JoJossa työskentelevä taiteellinen henkilökunta tulee tanssitaiteen freelancer-kentältä. JoJossa työskentelee vuosittain reilut sata tanssin ja näyttämötaiteen ammattilaista.

Tutustu JoJon työntekijöihin!

JoJo verkostoissa

Vuonna 1998 perustettu JoJo on kuulunut teatteri- ja orkesterilain piiriin vuodesta 1999 ja on Suomen Teatterit ry:n jäsen. JoJo on Oulun kaupungin sopimuskumppani viidettä kautta aina vuodesta 2006, ja nykyinen sopimuskausi päättyy 31.12.2024. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja kuuluu kuuden tanssin aluekeskuksen muodostamaan valtakunnalliseen tanssin aluekeskusverkostoon.

Tanssin aluekeskusverkosto

Pohjoinen tanssin aluekeskus koostuu neljästä pohjoisen tanssin vahvasta ammattitoimijasta: JoJo – Oulun tanssin keskus (Oulu), Tanssiteatteri Rimpparemmi (Rovaniemi), nykytanssin tuottaja Routa Company (Kajaani) sekä Pyhäsalmen Tanssi ry (Pyhäjärvi), joka tuottaa Täydenkuun Tanssit -festivaalia.

Aluekeskustoiminnan tavoitteena on edistää taide- ja kulttuuripalveluiden tasa-arvoista saatavuutta ja tanssin ammattilaisten työllistymistä eri puolilla Suomea.

Pohjoinen tanssin aluekeskus on osa Suomen kattavaa tanssin aluekeskusverkostoa.
Muut aluekeskukset ovat: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Läntinen tanssin aluekeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus sekä Pirkanmaan tanssin aluekeskus.

Aluekeskusverkoston sivut

 

 

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.