Festivaalin avaa unkarilaisen Beatrix Simkón ja suomalaisen Jenna Jalosen duetto Long time no see! Teos kertoo blondista ja brunetista, pohjoismaisesta ja keskieurooppalaisesta, Y-sukupolven naisesta. Toisen esi-isät asuivat Turkin imperiumin alla, toisen ruotsalaisten alla. Toinen juo pálinkaa ja toinen Koskenkorvaa. Melkein sisaria. Ei aivan.
Beatrix Simkó & Jenna Jalonen: Long time no see!
Ke 14.9. klo 19, Valvesali
Beatrix Simkò nähdään myös toisessa duetossa unkarilaisen Zoltán Grecsón kanssa. #Orpheus#Eurydice -teos tuo Orpheuksen ja Eurydicen rakkaustarinan ja myytin nykyaikaan. Eurydice karkoitetaan nykyajan helvettiin, johon Orpheus seuraa perässä.
Beatrix Simkó & Zoltán Grecsó: #Orpheus#Eurydice
To 15.9. klo 19, Valvesali
Perjantaina 16.9. Kulttuuritalo Valveella nähdään peräkkäin kolme kotimaista tanssijan ja muusikon duettoa.
Riikka Puumalaisen ja Anne-Mari Kivimäen MARTAT kertoo matkasta, jolta ei ole paluuta. Liikkumisen tematiikasta ammentava teos vaeltaa kodistaan paenneen mielenmaisemassa Karjalan evakkotieltä kumivenematkaan Välimerellä.
Riikka Puumalainen & Anne-Mari Kivimäki: MARTAT
Pe 16.9. klo 18, H2O Konstila
Kaksi tanssijan ja muusikon duettoa, Ari Nummisen ja Tuomas Luukkosen Kohti Orlandoa sekä Alpo Aaltokoski Companyn Ali & Alpo, nähdään yhteisillan eri puoliajoilla.

Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse. Se on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio.
Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat irakilaisen ud-luuttutaituri Ali Alawadin ja koreografi, tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken yhteisteoksessa Ali & Alpo. Musiikin ja tanssin vuoropuhelu tuo koskettavasti esille inhimillisen kokemuksen ja näkökulman tiukentuneen turvapaikkapolitiikan seurauksista.
Ari Numminen & Tuomas Luukkonen: Kohti Orlandoa
Alpo Aaltokoski Company: Ali & Alpo
Pe 16.9. klo 19, Valvesali
Italialaisen Silvia Gribaudin Graces on projekti, jonka on inspiroinut Antonio Canovan The Three Graces veistoksesta. Teos perustuu mytologiaan Zeuksen kolmesta tyttärestä Euphrosynestä, Aglaeasta ja Thaliasta, jotka säteilivät loistoa, iloa ja vaurautta. Kolme mieshahmoa luovat Gribaudin ohella tilan, jossa mies ja nainen kohtaavat luonnollisesti, ilman rooleja.
Vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin kanssa.
Silvia Gribaudi: Graces
La 17.9. klo 19, Pikisali, Oulun teatteri
Festivaalin päättää kotimainen Sari Palmgrenin tanssia ja musiikkia yhdistävä Lame Tamer, joka käsittelee ihmisen kompleksista suhdetta toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin. Teatteritilaan sijoittuva, neljältä suunnalta katsottava ja koettava teos on esitys villeydestä ja kesyttämisestä.
Sari Palmgren: Lame Tamer
Su 18.9. klo 17, Valvesali