Medialle

OuDance-festivaali 2022

Vuotuinen OuDance-festivaali järjestetään Oulussa 14.-18.9.2022.

Medialle

Vuoden 2022 OuDance-festivaali tarjoilee syyskuussa niin kansainvälisiä kuin kotimaisia huippuvierailuja!

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen 14.-18.9.2022 tuottamalla, vuosittain järjestettävällä OuDance-festivaalilla nähdään vihdoin kolme kansainvälistä vierailua, jotka ovat siirtyneet vuoden 2020 festivaalin ohjelmistosta. Festivaalin perjantaina nähdään peräkkäin kolme tanssijan ja muusikon duettoa. Festivaalin  päättää koronan takia ohjelmistossa eteenpäin siirtynyt Lame Tamer.

Koreografi Anna Koskelan Lihadisko ottaa haltuun 17 oululaisen voimin julkisia ulko- ja sisätiloja ja näin festivaali saa takaisin alkuperäistä muotoaan esityksillä, jotka eivät toteudu ainoastaan näyttämötilassa. Teosten lisäksi festivaalilla järjestetään koulutusta ja työpajoja.

Nauttikaamme jälleen kaikesta siitä, mitä elävän esityksen kokeminen meille yhteisöllisesti ja yksityisesti tarjoaa!

Ohjelmistosta

Festivaalin avaa unkarilaisen Beatrix Simkón ja suomalaisen Jenna Jalosen duetto Long time no see! Teos kertoo blondista ja brunetista, pohjoismaisesta ja keskieurooppalaisesta, Y-sukupolven naisesta. Toisen esi-isät asuivat Turkin imperiumin alla, toisen ruotsalaisten alla. Toinen juo pálinkaa ja toinen Koskenkorvaa. Melkein sisaria. Ei aivan.

Beatrix Simkó & Jenna Jalonen: Long time no see!
Ke 14.9. klo 19, Valvesali

Beatrix Simkò nähdään myös toisessa duetossa unkarilaisen Zoltán Grecsón kanssa. #Orpheus#Eurydice -teos tuo Orpheuksen ja Eurydicen rakkaustarinan ja myytin nykyaikaan. Eurydice karkoitetaan nykyajan helvettiin, johon Orpheus seuraa perässä.

Beatrix Simkó & Zoltán Grecsó: #Orpheus#Eurydice
To 15.9. klo 19, Valvesali

Perjantaina 16.9. Kulttuuritalo Valveella nähdään peräkkäin kolme kotimaista tanssijan ja muusikon duettoa.

Riikka Puumalaisen ja Anne-Mari Kivimäen MARTAT kertoo matkasta, jolta ei ole paluuta. Liikkumisen tematiikasta ammentava teos vaeltaa kodistaan paenneen mielenmaisemassa Karjalan evakkotieltä kumivenematkaan Välimerellä.

Riikka Puumalainen & Anne-Mari Kivimäki: MARTAT
Pe 16.9. klo 18, H2O Konstila

Kaksi tanssijan ja muusikon duettoa, Ari Nummisen ja Tuomas Luukkosen Kohti Orlandoa sekä Alpo Aaltokoski Companyn Ali & Alpo, nähdään yhteisillan eri puoliajoilla.

Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse. Se on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio.

Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat irakilaisen ud-luuttutaituri Ali Alawadin ja koreografi, tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken yhteisteoksessa Ali & Alpo. Musiikin ja tanssin vuoropuhelu tuo koskettavasti esille inhimillisen kokemuksen ja näkökulman tiukentuneen turvapaikkapolitiikan seurauksista.

Ari Numminen & Tuomas Luukkonen: Kohti Orlandoa
Alpo Aaltokoski Company: Ali & Alpo
Pe 16.9. klo 19, Valvesali

Italialaisen Silvia Gribaudin Graces on projekti, jonka on inspiroinut Antonio Canovan The Three Graces veistoksesta. Teos perustuu mytologiaan Zeuksen kolmesta tyttärestä Euphrosynestä, Aglaeasta ja Thaliasta, jotka säteilivät loistoa, iloa ja vaurautta. Kolme mieshahmoa luovat Gribaudin ohella tilan, jossa mies ja nainen kohtaavat luonnollisesti, ilman rooleja.

Vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin kanssa.

Silvia Gribaudi: Graces
La 17.9. klo 19, Pikisali, Oulun teatteri

Festivaalin päättää kotimainen Sari Palmgrenin tanssia ja musiikkia yhdistävä Lame Tamer, joka käsittelee ihmisen kompleksista suhdetta toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin. Teatteritilaan sijoittuva, neljältä suunnalta katsottava ja koettava teos on esitys villeydestä ja kesyttämisestä.

Sari Palmgren: Lame Tamer
Su 18.9. klo 17, Valvesali

Yleisötyön työpaja- ja esityskokonaisuutena festivaaleilla nähdään koreografi Anna Koskelan Lihadisko. Tämän yhteisöllisen projektin tanssijat ovat ilmoittautuneet mukaan teokseen keväällä 2022 kaikille avoinna olleen haun kautta. Teos esitetään julkisissa tiloissa, joihin kaikilla on vapaa pääsy. Äänimaiseman Lihadiskoon tuottaa perkussionisti, DJ Aleksi Kinnunen. Yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus.

Anna Koskela: Lihadisko
Ke 14.9. klo 16, Kauppakeskus Valkean kesäkatu
Pe 16.9. klo 18, Ravintolakortteli, Prunnitori
La 17.9. klo 13, Rotuaarin lava

Festivaali tarjoaa myös kurssisisältöjä. Koreografi Silja Tuovisen 16.-17.9. järjestettävä Koreografian työkalut -kurssi tarjoaa mahdollisuuden syventyä koreografian luomiseen niin ajatuksen tasolla, kuin käytännönläheisesti. Sirkus 2.0 kouluttaja Henri Hännisen 18.9. järjestettävä Kehonhuolto 2.0 -kurssi ohjaa arvioimaan harjoitusten kuormittavuutta ja suunnittelemaan oheisharjoittelua pitkäjänteisen kehitys huomioiden.

 

Lisätietoja

Festivaalin sivuille

Lisätietoja festivaalista
Helena Lindqvist, toiminnanjohtaja, helena.lindqvist@jojo.fi, p. 050 4644 880

Tietoja JoJo – Oulun Tanssin Keskuksesta

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, joka tarjoaa kansainvälistä, monilajista tanssitaiteen ohjelmistoa, pääpainon ollessa nykytanssissa. Ohjelmistoon kuuluu myös syksyisin järjestettävä OuDance-festivaali. Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia. JoJon yleisötyö tarjoaa kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja sen toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.