Hanna Brotherus (s. 1968) on koreografi, jonka useat teokset käsittelevät yhteiskunnallisten ilmiöiden heijastumista yksilön kokemusmaailmassa. Brotherusta inspiroivat ihmisten elämäntarinat ja subjektiivinen todellisuus, ja hän on työskennellyt ammattitanssijoiden ja –näyttelijöiden lisäksi mm. vanhusten, liikuntavammaisten lasten, kuntoutuvien narkomaanien, asunnottomien naisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Oman, freelancereista koostuvan työryhmänsä lisäksi Brotherus on työskennellyt mm. Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Suomen Kansallisoopperassa. Brotheruksen näyttämöteoksia on esitetty Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa ja hänen tanssilyhytelokuviaan on nähty festivaaleilla ympäri maailman. Tänä vuonna 2021 julkaistiin hänen autofiktiivinen esikoisromaaninsa “Ainoa kotini”.
—
Jonna Aaltonen (s. 1972) on freelance-tanssitaiteilija (Turun konservatorio 1995), NLP Practitioner (True Hearts 2014) ja tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja (Jyväskylän yo, Eino Roiha-instituutti 2017).
Jonna on työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. Yli 25-vuotisen taiteilijauransa aikana hän on toiminut tanssijana jo yli kahdeksassakymmenessä teoksessa, yli viidenkymmenen eri koreografin kanssa. Aaltonen on työskennellyt tanssijana kiinnityksellä mm. Norrdans’issa Ruotsissa, VolksOperan baletissa Wien’issä, Itävallassa ja Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa. Lisäksi hän on tanssinut lukuisissa freelance-produktioissa sekä Suomessa että ulkomailla ja esiintynyt laajalti Euroopassa, myös maailmanlaajuisesti Kanadassa, Japanissa, USAssa, Koreassa, Kiinassa ja Dominikaanisessa tasavallassa.
Vuonna 2006 Aaltonen asettui Suomeen ja on siitä lähtien toiminut vapaana tanssitaiteilijana, vuodesta 2009 Raisiosta käsin.
Jonnalle on tärkeää tuoda tanssia ulos teatterin seinien sisältä ihmisten luo: turuille ja toreille, kaduille, vanhainkoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin mm. esitystensä ”Surujenkerääjä” ja ”Neiti Ida”- muodossa.
Aaltoselle on myönnetty useita sekä valtion, että Suomen Kulttuurirahaston taiteilija-apurahoja.
Hänellä on kokemusta myös ohjaajan, harjoituttajan, koreografin assistentin, koreografin ja tanssinopettajan työstä. Lisäksi hän on toiminut sekä tuotannollisissa, että organisaattorin tehtävissä.
Viime vuosina Jonna on ollut kehittämässä tanssitaidetta soveltavia työskentelymuotoja mm.”KehoNero”- työpajakokonaisuuttaan.
—
Antti Ikonen (s. 1963) on työskennellyt säveltäjänä, äänisuunnittelijana ja muusikkona eri taiteenlajien parissa 1980-luvulta lähtien. Ikosen sävellystuotanto käsittää yli kolmekymmentä näyttämöteosta sekä installaatioita, lyhytelokuvia ja uusmediateoksia. Ikonen on toiminut muusikkona mm. Cartes Art Machine ja Stratovarius-yhtyeissä, ja hän opettaa äänisuunnittelua ja musiikkia Aalto-yliopiston Medialaboratoriossa.
—
Pukusuunnittelija Marjo Haapasalo (s. 1973) on valmistunut Yrkeshögskolan Sydvästin muotoilun koulutusohjelmasta vuonna 2002. Hän on tehnyt pukusuunnitteluja lukuisiin tanssi- ja teatteriesityksiin, mm. Aurinkobalettiin, Linnateatteriin, Turun kaupunginteatteriin, Turun Kesäteatteriin sekä lukuisiin freelance-produktioihin. Vuodesta 2007 Haapasalo on pyörittänyt Turussa Kaskenkadulla sijaitsevaa Boutique Minne -liikettä joka on erikoistunut uusien vaatteiden suunnitteluun, vintage-vaatteisiin sekä esiintymispukuihin. (www.boutiqueminne.com)