Suojelija

Tervetuloa katsomaan tanssia!

JoJon vuoden 2024 ohjelmistossa nähdään niin omia tuotantoja kuin vierailuesityksiäkin.

Tietoa esityksestä

Suojelija

Esityksen aikataulu

Helsinki, Cirkon Maneesi-sali (Kaasutehtaankatu 1)
To 14.11. klo 19, Helsingin ensi-ilta
Pe 15.11. klo 19 | La 16.11. klo 16
Ti 19.11. klo 19 | Ke 20.11. klo 13 & 19
To 21.11. klo 19 | Pe 22.11. klo 19
Lisätietoja ja liput Tanssiteatteri Tsuumin sivuilta.

Oulu, Valvesali (Hallituskatu 7)
Pe 29.11. klo 19, Oulun ensi-ilta
La 30.11. klo 19
Ke 4.12. klo 10.15, Taidetestaajat
Ke 4.12. klo 13.15, Taidetestaajat
To 5.12. klo 10.15, Taidetestaajat
To 5.12. klo 13.15, Taidetestaajat

Taidetestaajat-näytöksissä on mukana 8.-luokkalaisia Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaan osallistuvia nuoria. Myös muu yleisö voi ostaa lippuja ko näytöksiin.

Esityksen kuvaus

Kädellinen-kädetön, jalkainen-jalaton, päinen-mieletön. 

Olisiko meidän mahdollista kokea ympärillämme oleva elollinen muunakin kuin pelkkänä resurssina?

Suojelija-nykytanssiteos käsittelee ihmisen ja muiden eläinlajien välistä yhteyttä ruumiillisen empatian kautta. Ruumiillinen empatia muita lajeja kohtaan tarkoittaa kykyä ymmärtää ja jakaa tunteita, ominaisuuksia ja kokemuksia kehollisen kokemuksen kautta.

Teos näkee ihmisen osana maailmaa, jossa hänen tulisi liittyä monilajiseen maailmaan uteliaalla, ymmärtävällä, arvostavalla ja yhteistä maailmaa luovalla tavalla. Tunteminen, aistiminen ja elollinen olemassa oleminen on kaikkien lajien tasa-arvoinen oikeus.

Suojelija-teos korostaa havaintoja, kokemuksia ja aistitietoa tiedonlähteenä, jottei ihminen typistyisi pelkäksi ”pääistyneeksi”, rationaaliseksi olennoksi ja mieleksi vailla ruumista. Teoksen viisi tanssijaa ja viulisti luovat näyttämölle primitiivisyyden innoittamaa ruumiillisuuden kulttuuria.

Konsepti, ohjaus ja koreografia: Joona Halonen | Puvustus: Anne Hiekkaranta | Tilasuunnittelu: Joona Halonen & Anne Hiekkaranta | Äänisuunnittelu: Johanna Storm | Valosuunnittelu: Luca Sirviö | Musiikki: Emilia Lajunen | Tanssi: Linda Holma, Salla Korja, Heli-Maria Latola, Satu Rinnetmäki, Saara Töyrylä| Valokuvat: Uupi Tirronen, Mikko Mäntyniemi | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Tanssiteatteri Tsuumi | Kesto: 45 min | Ikäsuositus kouluikäisistä ylöspäin. |  Perjantain 29.11. ja lauantain 30.11. esitykset sisältävät osittaista alastomuutta.

Ruumiillinen empatia eläimiä kohtaan tarkoittaa kykyä ymmärtää ja jakaa eläinten tunteita ja ominaisuuksia kehollisen kokemuksen kautta.

Ihmisen on tarpeellista tunnistaa eläimen kehonkielen, ääntelyn tai muun käyttäytymisen perusteella välittyvät tunnetilat, kuten pelko, ilo tai kipu.

Ruumiillinen empatia voi myös tarkoittaa sitä, että voimme jopa kokea samankaltaisia tunteita kuin eläin itse. Tämä johtaa luonnollisesti haluun suojella ja auttaa eläimiä sekä parantaa niiden hyvinvointia.

Yhteys eläimiin ja ymmärrys eläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen voi rikastuttaa ihmisen omaa elämää sekä lisätä ymmärrystä luonnon ja elämän monimuotoisuudesta.

Teoksen koreografi ja ohjaaja Joona Halonen on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000. Valmistumisen jälkeen Halonen on toiminut freelance koreografina, tanssijana ja pedagogina Suomessa ja ulkomailla niin vapaalla kentällä, tilausteoksissa kuin taidekouluissakin.

Liput

Helsingin esitysten osalta lisätietoja ja liput Tanssiteatteri Tsuumin sivuilta.

Liput Oulun esityksiin:

20 e normaali lippu / 15 e opiskelijat, eläkeläiset / 10 e JoJon jäsenet

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista
Tarkistathan Valveen lippumyymälän aukioloajat Valveen sivuilta.

PIKKUJOULUKAUDEN PIENRYHMÄTARJOUS pe 29.11. ja la 30.11. esityksiin: 
Kerää yhteen vähintään 5 henkilön porukka, niin saatte liput huikeaan alennushintaan! Pienryhmän koollekutsuja saa oman lippunsa ilmaiseksi ja muut (vähintään 4 henkeä) saavat oman lippunsa JoJon jäsenhintaan á 10 e / lippu.  Tarjous lunastettavissa vain Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä. 

Kaikukortti logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan