JoJo - Oulun Tanssin Keskus logo

Taneli Törmä:

Tervetuloa katsomaan tanssia turvallisesti!

JoJon vuoden 2022 syysohjelmisto koostuu OuDance-festivaalista, kantaesityksistä ja vierailuesityksistä.

Tietoa esityksestä

Taneli Törmä / Location X: ALIEN

Esityksen aikataulu

Valvesali, Oulu 
Ke 2.11. – PERUUNTUU
To 3.11. – PERUUNTUU
Pe 4.11. klo 19, ensi-ilta
La 5.11. klo 19, yleisökeskustelu

Esityksen kuvaus

ALIEN – Tanssi yhteisölle

Steve Reichin ikonisen ”’Music for 18 musicians ” -kappaleen kannattelemana 8 paikallista tanssijaa johdattaa meidät ajattomaan tanssiin. ALIEN antaa katsojalle mahdollisuuden nähdä ja kokea tanssia kuin sitä esitettäisiin ensimmäistä kertaa.

ALIEN on meditatiivista ja ajatonta tanssia. Suuri, liikkuva ja elävä patsas tyhjässä huoneessa. Abstrakti ja rituaalinen kunnianosoitus kaikille niille, jotka ovat kokeneet – tai kokevat itsensä muukalaiseksi.

Teos on osa Location X:n tutkimusta siitä, kuinka tanssitaide sekä yhteiset esteettiset kokemukset ja oivallukset voidaan ankkuroida kaupunkiin, alueelle ja yksittäiseen ihmiseen.

ALIEN sai alkunsa tilaustyönä Smena Gallerylle, kuuden paikallisen taiteilijan koreografiselle laboratoriolle Kazanissa, Venäjällä vuonna 2019. Projekti oli osa Dance Infon ja Smena Galleryn järjestämää suomalais-venäläistä tanssivaihtoa. Vuonna 2021 esitys sai uuden muodon 10 paikallisen tanssitaiteilijan kanssa Odensessa, Tanskassa, joka esitti sen Kuntbygningen Filosoffen -galleriassa.

Vuonna 2022 esitys saa jälleen uuden muodon Oulussa. Yhteistyössä 8 paikallisen tanssitaiteilijan kanssa teos viedään mustaan teatteritilaan, Kulttuuritalo Valveen Valvesaliin, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen tuottamana.

Koreografia: Taneli Törmä | Tanssi: (Hirvonen Annukka), Keskitalo Milla, Pudas Antti-Pekka, Puumalainen Paula, Sakko Alina, Sulkala Jutta, Toppi Milla, Tuovinen Silja | Musiikki: Steve Reich : ”Music for 18 Musicians”, Innova Recordings,  GVSU New Music Ensemble, Bill Ryan. Esitetty Boosey &Hawkes Music Publishers Limitedin luvalla | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Location X | Tukijat: Danish Arts Foundation, Odense City | Aikaisemmat yhteistuottajat: Big Pulse Dance Alliance, New Baltic Dance (Liettua) ja Dublin Dance Festival (Irlanti) | Yhteisrahoitus: Creative Europe (EU)

Taneli Törmä - LOCATION X

Taneli Törmä on palkittu koreografi ja esiintyvä taiteilija, jolla on kansainvälistä ja poikkitieteellistä kokemusta. Opettajana, koreografina, esiintyjänä, varainkerääjänä, ideoiden tekijänä ja kuraattorina hän keskittyy esittävän taiteen kehittämiseen kohti monipuolisempaa, kulttuurienvälisempää, moninäkökulmaista ja innovatiivisempaa muotoa.

Taneli Törmä/LOCATION X:n teoksia on esitetty yli 20 maassa. Hänet on valittu kahdesti Aerowaves – Dance Across Europe -tapahtumaan. Oman työnsä ohella LOCATION X on myös käynnistänyt DANCE ALL YEAR LONG -ohjelman, joka on mobiili, eri kaupungeille tarjottu, räätälöity tanssialusta. Yhdessä näiden kuntien kanssa se tukee muita tanssitaiteilijoita residensseillä ja antaa mahdollisuuden esitellä heidän töitään.

LOCATION X:n tavoitteena on luoda uusia siltoja nykytanssille ja löytää sille uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita – alustan uusien näkökulmien ja näkemysten kuratoimiseksi tanssista. Taneli Törmän teokset ovat usein mukaansatempaavia. Häntä ajaa eteenpäin kiinnostus luoda tilanteita ja elämyksiä, jotka saavat aikaan yleisössä erityistä tunnetta ja liikettä – häntä kiinnostaa aina kysymys kuka tanssii ja miten ja missä voimme tanssia tänään arjessamme?

Lue lisää!

Liput

15 e / 12 e / 6 e (JoJon jäsenet)

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista.

Kaikukortti: 2 lippua / esitys

Ryhmäalennukset: 
Min. 10 hengelle -10%. Ryhmävaraukset: mira.kolanen@jojo.fi. 

HUOMIO!

Keskiviikon ja torstain esityksiin lipun ostaneiden toivotaan ensisijaisesti siirtävän lippunsa perjantain tai lauantain esitykseen Valveen lippumyymälässä sen aukioloaikojen puitteissa: 
Ke–to klo 14–19
Pe–su klo 12–19
Lisäksi tiistaisin 30 minuuttia ennen näytöksiä.

Lippumyymälän tavoittaa aukioloaikoina sähköpostitse valve.lippumyymala(at)ouka.fi tai puhelimitse numerosta 08 5584 7575.

Lipuista on myös mahdollista pyytää palautusta lipunhinnasta. Palautusta varten pyydämme täyttämään alla olevan lomakkeen 30.11.2022 mennessä. Lomakkeelle tulee ilmoittaa tilinumero lippujen hinnan palautusta varten.

Palautuslomake suomeksi
Palautuslomake englanniksi

  • Palautus koskee aina koko tilausta ja kaikkia tilauksen lippuja.
  • Tilaisuuden peruuntuessa palautetaan vain lipun hinta, kaupan ehtojen mukaisesti. Palautus ei koske Ticketmasterin käsittely- tai toimitustapakuluja eikä tilausmaksua.
  • Lipun hinta palautetaan aina lipun alkuperäiselle ostajalle.

Mikäli sinulla on kysyttävää, löydät vastaukset useimmiten kysyttyihin kysymyksiin täältä:
https://help.ticketmaster.fi/hc/fi

Kaikukortti logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan