OuDance-festivaali

Carl Knif Company: Kaksivärinen fuuga

OuDance-festivaali järjestetään 27. kerran Oulussa 15.-19.9.2021.

OuDance-festivaali

Carl Knif Company: Kaksivärinen fuuga

OuDance-festivaalin logo

 

Keskiviikko 15.9.2021

Klo 19 Valvesali

Esityksen kuvaus

Kaksivärinen fuuga on liikkeellinen tutkielma musiikin ja tanssin ikiaikaisesta suhteesta. Knifin koreografiassa tanssilliset ja improvisaatioon perustuvat menetelmät kohtaavat Dmitri Šostakovitšin musiikin.

”Šostakovitšin preludit ja fuugat ovat teoksen inspiraation lähde. Kahden musiikillisen muodon, preludin ja fuugan sukulaisuus ja jaettu lainalaisuus ovat innoittaneet leikkiin näyttämön eri tilojen ja roolien kanssa sekä löytämään näistä vastaavia suhteita ja sukulaisuuksia.

Tanssissa olen tavoitellut fyysistä ja rytmillistä kitkaa niin, että tanssi pysyisi itsenäisenä vahvana ilmaisuna eikä jäisi pelkästään kuvittamaan musiikkia tai musiikin tunnelmien vangiksi. Vaikka en koe teosta tarinana, vaan enemmänkin sarjana kuvia, tapahtumia ja tunnelmia, löydän siitä silti pieniä juonen palasia ja laajemman kaaren, jonka teemoja ovat esitys, esiintyminen, luomisprosessi, katsominen ja kokeminen”, kertoo Knif.

Ko­reog­ra­fia: Carl Knif | Tans­si: Jon­na Aal­to­nen, Jyrki Kasper, Carl Knif, Mikko Paloniemi, Anna Stenberg, Terhi Vaimala | La­vas­tus ja va­lo­suun­nit­te­lu: William Iles | Ää­ni­suun­nit­te­lu: Jan­ne Hast | Pu­ku­suun­nit­te­lu: Ka­ro­lii­na Koi­so-Kant­ti­la | Naamiointi: Milja Mensonen | Kuvat: Yoshi Omori | Tuo­tan­to: Carl Knif Com­pa­ny & Helsingin Kaupunginteatteri | En­si-il­ta: 12.10.2020 | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 60 min

 

Tutustu koko OuDance-festivaalin ohjelmaan!

Liput

15 e / 12 e

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista. 
Kaikukortti: 2 lippua/ esitys.

Liput tulevat myyntiin elokuussa.

Kaikukortti logo
Ticketmaster logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Pidä turvavälit 1–2 metriä
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan
– Harkitse maskin käyttöä

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.