JoJo - Oulun Tanssin Keskus logo

Dance of the Fisherman

Tervetuloa katsomaan tanssia!

JoJon vuoden 2024 ohjelmistossa nähdään sekä vierailuteoksia että kantaesityksiä.

Tietoa esityksestä

Dance of the Fisherman

Esityksen aikataulu

BERGÖ
Pe 12.7. klo 16 & 19

KORPPOO
Pe 19.7. klo 10.30
La 20.7. klo 10.30

HAILUOTO, Marjaniemi
La 27.7. klo 16 & 21
Lähtö Hailuodon Halstari -ravintolan edestä. Os. Marjaluodontie 783.

Esityksen kuvaus

Koreografi-tanssija Taneli Törmän (DK/FI) ja teatteriohjaaja Caroline McSweeneyn (DK/IE) poikkitaiteellinen tanssiteos Dance of the Fisherman toteutetaan kolmella Suomen länsirannikon saarella; Bergössä, Korppoossa ja Hailuodossa heinäkuussa 2024.

Dance of the Fisherman rakentuu vapaa-ajankalastajien, kaupallisten kalastajien sekä heidän perheidensä paikallisten tarinoiden ympärille. Esitys on rakennettu interaktiiviseksi kokonaisuudeksi, jossa yleisö kävelee satama-alueella yhdessä esiintyjien mukana. Teos on yhdistelmä tarinankerrontaa, tanssia, liikettä ja kalastusta, joka esitetään vaikuttavan äänimaailman ympäröimänä merellisen horisontin siintäessä taustalla.

Esitykset on luotu yhteistyössä länsirannikon saarten paikallisyhteisöjen kanssa. Hanke on toteutettu Tanskassa, Islannissa, Irlannissa ja Färsaarilla vuosina 2021–2022. Teos ensiesitettiin heinäkuussa 2022 Tanskan Passage-festivaalilla.

Konsepti ja ohjaus: Taneli Törmä ja Caroline McSweeney | Tanssi: Janne Aspvik, Riina Kalmi ja Taneli Törmä | Äänisuunnittelu: Esa Mattila | Paikallisten kalastajien haastattelut: Annika Silander  | Tuotanto:  JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja Pohjanmaan tanssin aluekeskus | Yhteistyössä: Läntinen tanssin aluekeskus | Hanketta rahoittavat: Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden, Harry Schaumans stifelse ja Konstsamfundet  | Kesto: 60 min | Ulkoilmaesitys | Reitin pituus noin 1 kilometri 

Taneli Törmä on pitkän kansainvälisen uran tehnyt koreografi-tanssitaiteilija LOCATION X:n taiteellisena johtajana, koreografina, taiteilijana ja kuraattorina hän haluaa kehittää esittävää taidetta monipuoliseksi, kulttuurienväliseksi ja innovatiiviseksi taidemuodoksi. Törmä on asunut ja työskennellyt ulkomailla vuodesta 2007 lähtien, mutta palaa syksyllä 2024 takaisin Suomeen aloittaessaan uuden työnsä Tanssiteatteri Minimin taiteellisena johtajana Kuopiossa.

Caroline McSweeney on irlantilainen teatteriohjaaja, joka asuu Tanskassa. Hän on tehnyt sekä teatteri- että paikkasidonnaisia esityksiä Irlannissa, Norjassa ja Tanskassa. Hän on Locus Theatre Companyn taiteellinen johtaja. Ryhmä työskentelee uusien kokeellisten esitysmuotojen ja kansainvälisen yhteistyön parissa. McSweeney oli yksi Odensen (DK) Teater Momentumin taiteellisista johtajista ja on merkittävä  Viewpoints / Devising asiantuntija Skandinaviassa.

Esa Mattila on suomalainen äänisuunnittelija, joka pitää tukikohtaa Rovaniemellä. Hänen tärkeimmät kiinnostuksen kohteet ovat elektroninen musiikki, äänen tilallinen ilmaisu ja minimalismi. Hänen töitään on kuultu mm. Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa, Q-Teatterissa, Avoimet Ovet -teatterissa, Suomen kansallismuseossa, Kokkolan kaupunginteatterissa ja Lahden kaupunginteatterissa. Mattila pyörittää Lapissa myös levy-yhtiö Detachment Recordsia.

Liput / Ilmoittautuminen

20 e normaali lippu / 10 e lapset, opiskelijat, eläkeläiset, JoJon jäsenet, Oamkin tanssinopettajakoulutuksen väki 

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista. Huomioithan Valveen kesäajan aikataulut!

Kaikukortti: 2 lippua / esitys
Kaikukorttiliput esityksiin kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä sekä Oulu10:stä ilman palvelumaksuja. Ticketmasterin lippukaupoissa peritään tilausmaksu. 

  • Huom!
    Rajoitettu määrä (30kpl) lippuja / esitys.
    Reitille ei pääse helposti pyörätuolilla tms.

 

Lisätietoja lipuista ja ilmoittautumisesta Bergön ja Korppoon esityksiin tulossa lähiaikoina.

Kaikukortti logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan