isoäideillemme rituaali-illat

Syvennä katsoja­kokemusta yleisötyöllä

Ohjelmistoon liittyvä yleisötyö tuo teosten rinnalle mahdollisuuksia syventää katsojakokemusta teoksen sisällöstä käsin.

Ohjelmistoon liittyvä yleisötyö

Isoäideillemme rituaali-illat

la 9.4. klo 18-21 Minun (isoäitini) kasvot, Kulttuuritalo Valve, tanssisali 2
ke 11.5. klo 18-21 Minun (isoäitini) lantio, Kulttuuritalo Valve, kokoustila
 
Huhtikuussa JoJo -Oulun Tanssin Keskuksella ensi-iltansa saavan Isoäideillemme-illan työryhmä avaa työskentelyään yleisölle kahdessa rituaali-illassa kevään aikana. Luovat rituaali-illat ovat taidelähtöisen kohtaamisen tiloja, jotka kutsuvat yleisöä pohtimaan suhdetta omiin isoäiteihin kehollisen työskentelyn ja kokemusten jakamisen kautta. Kumpikin ilta muodostaa oman kokonaisuutensa. Voit osallistua molempiin iltoihin tai vain yhdelle kerralle. Iltoihin osallistuminen ei edellytä varsinaiseen esitykseen osallistumista.
 
Illat ohjaa tanssitaiteilija Henna-Maria Hanhineva ja esitystaiteilija Seija-Leena Salo, jotka kertovat työskentelystään näin:
 
“Olemme taiteellisessa työssämme kokeneet isoäiti-hahmon antoisaksi peiliksi, jonka kautta voi hahmottaa sukujuurten vaikutusta omaan elämään, ylisukupolvista perintöä sekä kehossa kannettuja taakkoja ja voimavaroja. Mistä on aika luopua, mitä haluan säilyttää, mitä juhlistaa, mitä kohti kasvaa? Työskentelymme lähtee kehosta, omien kokemusten ja tarpeiden kuuntelemisesta ja vertaisjakamisesta. Annamme ehdotuksia joiden pohjalta isoäitejä voi jäljittää ja kohdata luovan liikkeen, hiljaisuuden ja oman kehon koskettamisen kautta. Kutsumme jokaista osallistujaa toimimaan omia rajojaan kuunnellen. Luomme tilaa kokemusten reflektoinnille keskustelujen, kirjoittamisen ja piirtämisen kautta. Omista kokemuksista voi illan aikana jakaa muille sen verran, kuin hyvältä tuntuu.”
 
Illat ovat avoimia kaikille aikuisille. Osallistumiseen ei tarvitse mitään ennakkotietoja tai taitoja.
 
Paikka: Oulun keskusta (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Osallistumismaksu: 15e/1 työpaja, JoJon jäsenille 10e/1 työpaja. Laskutus jälkikäteen.
Ilmoittautuminen ja tiedustelut: leea.alatalo@jojo.fi (Huhtikuun työpajaan 1.4. mennessä ja toukokuun työpajaan 4.5. mennessä.)
 
Ohjaajista:
 
Seija-Leena Salo
Olen esitys- ja teatteritaiteilija, jonka elämäntarinassa kaksi isoäitiä ovat piirtyneet toistensa vastakohdiksi. Viime aikoina olen alkanut pohtia tarinan roolitusta uudelleen.
 
Henna-Maria Hanhineva
Olen tanssitaiteilija, jonka isoäiti teki viiden litran pullataikinoita, lauloi lehmilleen ja synnytti kymmenen lasta, joista yksi oli salaisuus.
 
 
Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.