jojo kurssittaa

Yleisötyö tuo tanssia lähemmäs ihmistä

JoJon yleisötyö antaa mahdollisuuden tutustua ja syventyä tanssiin monimuotoisena taidelajina. Yleisötyö tarjoaa mm työpajoja, kursseja ja taiteilijatapaamisia.

SILJA TUOVINEN

Koreografinen prosessi ja teos

4.2. lauantai, klo 10-16, OAMK

5.2. sunnuntai, klo 10-16, OAMK

25.2. lauantai, klo 10-16, OAMK

+ yksi live- tai etätapaaminen erikseen sovittuna aikana (1,5h)

Koreografinen prosessi ja teos -kurssi on sinulle, joka haluat itse luovia ja rakentaa koreografioita, ja haaveilet kenties myös kokonaisten teosten luomisesta. Kurssi tarjoaa osallistujille näkökulmia ja työkaluja koreografisen prosessin aloittamiseen ja läpiviemiseen, sekä teosmuodon hallintaan. Ideoita ja ajatuksia koreografiaan liittyen hahmotetaan yhdessä ja omatoimisesti käytännössä kokeilemalla ja spekuloimalla. Osallistujat pääsevät syventymään heidän omiin näkökulmiinsa koreografiasta ajatuksentasolla, mutta myös koreografisen käsityön kautta.  

Kurssin aikana on mahdollista kuljettaa jo olemassa olevaa teosideaa tai koreografista ideaa mukana ja työstää sitä eteenpäin. Mikäli olemassa olevaa ideaa ei ole, on kurssin aikana tilaa sellaisen syntymiselle. Osallistujat saavat olla kurssin aikana rauhassa omissa prosesseissaan ja vaiheissaan, eikä osallistumiselle ole erityisiä vaatimuksia.  

Kurssin yhtenä näkökulmana, osallistujien omien paikallisuuksien lisäksi, toimii tekijyys pohjoisessa– mitä erityislaatuista tai kontekstispesifiä pohjoisessa toimiminen tarjoaa, ja kuinka saada pohjoisuudesta itselleen hyötyä? Miten pohjoinen vaikuttaa ja vaikuttuu juuri minun taiteestani? 

Kurssi on jaettu ajankohtiensa puolesta kolmeen osaan. Ensimmäisenä intensiiviviikonloppuna keskiössä on se, miten koreografinen prosessi voi saada alkunsa, miltä se voi näyttää ja mitä sen aikana on hyvä huomioida, sekä koreografisen teoksen osa-alueiden hahmottaminen. Viimeisessä tapaamisessa pyrimme niin yhdessä kuin erikseen konkretisoimaan osaamistamme erinäisin pienoisteoksin. Ensimmäisen ja viimeisen tapaamisen välissä tavataan pienryhmissä, joissa päästään jakamaan prosesseja sekä ensimmäisestä tapaamisesta syventyneitä ajatuksia ja ideoita. 

Kurssi on suunnattu tanssin ammattilaisille, ammattiin pyrkiville sekä kiinnostuneille tanssin harrastajille ja muiden alojen taiteilijoille.  

Silja Tuovinen on oululaislähtöinen koreografian maisteri (Tukholman Taideyliopisto, 2022), joka työskentelee lavateosten ja elokuvamuodon parissa. Hänen työskentelytavoissaan ja teoksissaan yhdistyy tausta sosiaalitieteissä ja taiteessa. Siljalla on kandidaatintutkinto rauhan- ja konfliktintutkimuksessa ja hän on lisäksi opiskellut laajoja opintokokonaisuuksia sosiaalipsykologiassa, työ-ja organisaatiopsykologiassa, johtajuudessa sekä tanssididaktiikassa. Viimeisten seitsemän vuoden aikana Silja on opiskellut ja työskennellyt Ruotsin Malmössä ja Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Berliinissä, Reykjavikissa sekä Oulussa.  

Kieli: Suomi

Hinta: 120 e, 100e (JoJon jäsenhinta)

Sitovat ilmoittautumiset 25.1. mennessä: leea.alatalo@jojo.fi

Lisätietoa: JoJon yleisötyöntekijä Leea Alatalo, leea.alatalo@jojo.fi, 0400-151 152

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.