kurssit ja työpajat

Tervetuloa mukaan tanssin pariin!

JoJo järjestää kursseja ja työpajoja niin alan ammattikentällä toimiville kuin kaikille asiasta kiinnostuneillekin.

ANNI RISSANEN

Kuva ja liike -kurssi

25.5. lauantaina klo 14.30-20.30 ja 26.5. sunnuntaina klo 10-16.

Värtön päiväkodin liikuntasali

Hinta: 85e / 75e JoJon jäsenhinta

Kuva ja liike -kurssi tarkastelee tanssi- ja kuvataiteen suhdetta sekä vuorovaikutusta liikkeen ja piirtämisen avulla. Kurssi rakentuu kuvan ja liikkeen dialogia avaavien tehtävien kautta.

Tunnin aikana tehdään erilaisia aisti- ja liiketehtäviä, jotka avaavat ruumiillisuuden kokemusta. Lähestymme kuvan tekemistä kehollisia aisteja herättelemällä. Kokeilemme, miten eri tavoin liikkeestä voisi jäädä jälki tai miten kehoa voi käyttää piirtimenä. Osa harjoitteista painottuu liikkeeseen ja osa enemmän piirtämiseen. Tunneilla työskennellään leikkimielisesti, kokeillen, uppoutuen, ihmetellen, uteliaisuuden ohjaamana. Harjoitukset vahvistavat itsetuntemusta, avaavat kehoyhteyttä ja mahdollistavat uusia näkökulmia omaan ilmaisuun.

Työskentelemme ryhmässä, pareittain ja yksilötyönä. Tunneilla on tilaa itsereflektiolle ja jakamiselle. Huomio on tekemisen ja lopputuloksen sijaan olemisen ja havaitsemisen prosesseissa. Työskentelytapa ohjaa tunnistamaan omia tottumuksia ja löytämään uusia reittejä ilmaisuun.

Kurssin lähtökohtana on aistit, havainto, ruumiillisuus, liike, piirtäminen. Kurssi on suunnattu tanssista, liikkeestä, piirtämisestä kiinnostuneille.

Anni Rissanen on tanssitaiteilija (TaM) ja -pedagogi (AMK), joka on erikoistunut kehotietoisuuden ja somatiikan käyttöön opetuksessaan. Rissanen on toiminut tanssijana, koreografina ja opettajana Suomessa ja ulkomailla 15 vuoden ajan. Hän yhdistää työssään tanssi- ja kuvataidetta.

 

Kuva: Matti Häyrynen

Osta kurssi tästä

Kurssimaksun hinta 85€ ja jäsenhinta 75€. Hinnat alv 0%.

Jäsenhinta tarkoitettu vain JoJon jäsenmaksun maksaneille, tarkistamme jäsenyyden oston yhteydessä.

Saat aktivoitua jäsenalennuksen ostoskorissa, kirjoittamalla Jäsenalennus-kohtaan: KUVA10E ja klikkaamalla Hyväksy koodi-painiketta.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.