lihadisko

Syvennä katsoja­kokemusta yleisötyöllä

Ohjelmistoon liittyvä yleisötyö tuo teosten rinnalle mahdollisuuksia syventää katsojakokemusta teoksen sisällöstä käsin.

OHJELMISTOON LIITTYVÄ YLEISÖTYÖ

Lihadisko

Koreografi Anna Koskelan Lihadisko on kaikille tanssista ja liikkumisesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille suunnattu työpaja- ja esityskokonaisuus. Äänimaiseman teokseen luo DJ Aleksi Kinnunen. Kevään 2022 aikana projektiin haetaan mukaan täysi-ikäisiä osallistujia, joilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta tanssista. Teoksen toteutukseen osallistuu myös Oamkin tanssinopettajaopiskelijoita. Lihadisko esitetään julkisissa tiloissa osana OuDance-festivaalin ohjelmistoa. 

Esitykset: ke 14.9., pe 16.9., la 17.9. 

Keho on ihmisen lähiluonto ja koti, ensisijainen olinpaikka maailmassa. Keho on suodatin maailman ja minun välissä. Olemalla turvassa kehossaan, ihminen voi suunnata huomionsa ja toimintansa ulos itsestään, maailmaan. Kehoihin kohdistuvat normit muokkaavat suhdettamme yhteiskuntaan. Pitämällä kiinni omasta lihallisesta toimijuudestamme avaamme saman mahdollisuuden meitä ympäröiville ihmisille. Häpeilemättömyys ja ilo ovat tarttuvia. -Anna Koskela

Teoksen tuottaa JoJo – Oulun Tanssin Keskus, yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus. Alkuperäisen teoksen on tuottanut Zodiak – Uuden Tanssin Keskus.

Teoksen tanssijahaku on auki!

Kiinnostaako sinua osallistua Lihadiskoon? Ilmoittaudu mukaan tanssiryhmään 28.5. mennessä! Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta tanssista. Olethan kuitenkin motivoitunut sitoutumaan harjoitteluaikatauluihin ja esityksiin.

 

Työskentelysuunnitelma ja suuntaa antava aikataulu:

Työskentely alkaa toukokuussa 2022 kaikkien yhteisellä työpajalla, joissa tutustutaan toisiin, kokeillaan erilaisia tapoja liikkua, nautitaan yhteisestä tanssista ja luodaan pohjaa ryhmän yhteisen liikekielen löytymiselle. Elokuussa 2022 järjestetään kaksi työpajaviikonloppua, jonka jälkeen teos kootaan yhteen ja sitä harjoitellaan kahden viikon ajan. Projektin tuntimäärä osallistujille on noin 70-80h.

– Orientoiva alustuspäivä lauantaina 28.5. Kulttuuritalo Valve, klo 12.30-16.30

– Työpajat 19.-21.8.  ja 26.-28.8. / yhteensä noin 24h

– Intensiiviharjoittelu ja esitykset 5.-17.9. /Kohtausharjoituksia noin 40h, joissa paikalla vain kohtausten tanssijat, yhteisiä läpimenoja noin 9h ja kenraali noin 3h. Esitysten kesto 70 minuuttia.

– Esitykset ke 14.9., pe 16.9., la 17.9.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset (28.5. mennessä):

Leea Alatalo, JoJon Yleisötyöntekijä, leea.alatalo@jojo.fi /0400 151 152

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.