Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke: Luokkakuvia, vedos V

Tervetuloa katsomaan tanssia turvallisesti!

JoJon vuoden 2021 syysohjelmisto koostuu OuDance-festivaalista ja JoJon omien tuotantojen esityksistä.

Tietoa esityksestä

Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke: Luokkakuvia, vedos V

Esityksen aikataulu

Vinttikamari, Oulun teatteri
Ti 23.11. klo 19, ensi-ilta
To 25.11. klo 19 
Pe 26.11. klo 19 
La 27.11. klo 19 

Esityksen kuvaus

Ruumiissani risteävät työläinen ja akateemikko.
Illalliskutsuilla minulla on usein liian karkeat kädet.
Osaan käyttää kirvestä ja kannattelen luontevasti kuohuviinilasia jalasta.
Pyyhkeissäni on isoäidin virkkaamat pitsit.
Isoisäni opetti minut tanssimaan.
Remontit ja muutot tehdään talkoilla.

Luokkakuvia, vedos V on nykyesitys, joka avaa ja käsittelee työryhmäläisten luokkakokemuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Luokkataustan vaikutukset toki risteävät sukupolvi-, sukupuoli- ja paikallisuuskokemusten kanssa. Monisyisiä luokkakysymyksiä käsitellään liikkeen, tekstin, äänen ja visuaalisten elementtien keinoin. Teos on Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hankkeen kantaesitys, josta luonnoksia on nähty aiemmin julkisessa tilassa ja virtuaalialustoilla, kuten Sivuaskel 2021 -festivaalilla. Lisätietoa hankkeesta ja teoksesta: www.luokkahanke.com.

Fasilitointi ja konsepti: Elsa Heikkilä ja Laura Lehtinen | Esiintyjät: Riina Hannuksela, Elsa Heikkilä, Soili Huhtakallio, Virpi Juntti, Heli Keskikallio, Soile Lahdenperä, Laura Lehtinen, Aliina Lindroos, Pinja Poropudas, Anni Puuperä, Lotta Suomi, Virva Talonen ja Katriina Tavi | Pukusuunnittelu: Mari Nurmenniemi | Pukujen toteutus: Mari Nurmenniemi ja Mira Järvinen | Valosuunnittelu: Teo Lanerva | Äänisuunnittelu ja musiikki: Josu Mämmi ja Ilkka Tolonen | Valokuvat: Soili Huhtakallio, Janne-Pekka Manninen ja Katri Naukkarinen | Työryhmässä myös mukana: Minna Karttunen, Anni Pyyperä, Lotta Suomi ja Sanna Tirkkonen | Koko työryhmä on osallistunut esityksen taiteelliseen suunnitteluun | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Arts Management Helsinki, Nollapiste-kollektiivi | Tukijat: Koneen säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta, Samuel Huberin Taidesäätiö, Helsingin kaupunki, Kestävän kehityksen keskus Oulu | Residenssituki: Sivuaskel 2021 -festivaali / Zodiak – Uuden tanssin keskus, Stoa | Kesto: n. 80 min

Meiltä teille <3

Olemme kiitollisia tästä työstä. On varsin poikkeuksellista, että tanssitaiteen vapaan kentän työryhmässä on parikymmentä ammattilaista. Esiintyvä työryhmämme on muodostunut hankkeen alkuvaiheen työpajoihin osallistuneista taiteilijoista, emmekä ole järjestäneet koetanssia tai valikoineet esiintyjiä. Tämä on meille tärkeää, koska olemme halunneet vaalia resurssien jakamisen ja avoimuuden periaatetta.

Luokka-aihetta ei ole juuri käsitelty tanssitaiteen kentällä. Luokkakysymysten ja eriarvoisen vallan jakautumisen esillä pitäminen on olennaista, jotta voisimme unelmoida maailmasta, jossa yksilöiden hyvinvointi ja “onnellisuus” eivät perustuisi muiden olioiden tai resurssien hyväksikäyttöön.

On selvää, että oman historiamme luokkakokemukset eivät välttämättä vastaa nykyistä Suomessa vallitsevaa luokkatodellisuutta. Esimerkiksi luokkajaot ovat murtuvia ja uudelleen järjestyviä. Emme siis ajattele, että yksi teos voisi käsitellä asian kaikki puolet.  Luokkakuvien esitysten jälkeen työmme jatkuu toivottavasti taideyhteisöjen ulkopuolella työpajojen ja uusien aiherajausten kautta.

Kiitos, että saamme jakaa työmme kanssasi.

Elsa Heikkilä ja Laura Lehtinen

Liput

15 e / 12 e / 6 e (JoJon jäsenhinta)

Kaikukortti: 2 lippua/ esitys To 25.11. klo 19 | Pe 26.11. klo 19 | La 27.11. klo 19 

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista sekä Oulun teatterin Myyntipalvelusta.

Kesto: n 80 min.

Huomioita yleisölle:

  • TEATTERILLA ON KÄYTÖSSÄ KORONAPASSI KE 24.11. ALKAEN. Lisätietoja teatterin sivuilta.
  • Esityksessä käytetään suomenkielistä puhetta.  
  • Ulkokengät jätetään Vinttikamarin ulkopuolelle.
  • Tilassa on puupölyä ja teatterisavua.
  • Teoksessa on osallistava osio, johon osallistuminen on vapaaehtoista.
Kaikukortti logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Pidä turvaväliä
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Maskin käyttöön liittyvät ajantasaiset ohjeet löydät sivulta ouka.fi/korona kohdasta

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset
Ajantasaisen tiedon koronatilanteesta sekä Oulun kaupungin tiedotteet löydät Oulun kaupungin korona-sivulta ouka.fi/korona.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.