OuDance-festivaali

Silvia Gribaudi: Graces

Tervetuloa OuDance-festivaalille 14.- 18.9.2022!

Silvia Gribaudi: Graces (IT)

Esityksen aikataulu

Pikisali, Oulun teatteri
La 17.9. klo 19

Esityksen kuvaus

Graces on projekti, jonka on inspiroinut Antonio Canovan vuosina 1812– 1817 luomasta The Three Graces veistoksesta.

Teos perustuu mytologiaan Zeuksen kolmesta tyttärestä Euphrosynestä, Aglaeasta ja Thaliasta, jotka säteilivät loistoa, iloa ja vaurautta. Kolme mieshahmoa luovat näyttämön ihmisyyden ja abstraktin väliin pysäytettyyn tilaan – tilaan, jossa mies ja nainen kohtaavat ilman rooleja ja tanssivat luonnon rytmiin.

Lavalla esiintyy kolme miestaiteilijaa, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi ja Andrea Rampazzo, yhdessä koreografi Silvia Gribaudin kanssa. Gribaudi kuvailee itseään mielellään termillä kehollinen tekijä, sillä hänen teoksensa nostavat epätäydellisyyden taidemuodoksi suoralla, julmalla ja empaattisen koomisella tyylillä ilman tanssin, teatterin ja esittävän taiteen välisiä rajoja.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Silvia Gribaudi on kyseenalaistanut sukupuolten stereotypioita, naisten ja miesten identiteettejä ja virtuositeetin käsitettä niin tanssissa kuin jokapäiväisessä elämässä, laajentuen yli kliseiden ja ilmiöiden.

Graces valmistui ohjaaja, sosiaalisen teatterin operaattori, videontekijä Matteo Maffesantin kriittisen, visuaalisen ja ohjauksellisen tuen ansiosta. Hän oli Silvia Gribaudin matkassa useissa työvaiheissa koko taiteellisen prosessin ajan osallistamalla paikallisia ihmisiä koreografisessa prosessissa kehittyneestä koreografisesta materiaalista innoitettuihin työpajoihin.

“Italialainen koreografi Silvia Gribaudi nostaa runsaalla huumorilla ja mullistavalla empatialla mielikuvia ihmisen epätäydellisyydestä taidemuodoksi yli kliseiden ja ilmiöiden. The Three Graces, Kolme armoa (Antonio Canova 1812-1817) veistoksesta ammentava teos, jossa Zeuksen tyttäriä Euphrosyneä, Aglaeaa ja Thaliaa edustavat kolme miestaiteilijaa yhdessä Silvian kanssa, etsivät sanalle ‘armo’ uusia merkityksiä. Tanssilla ja tekstillä, mutta ennen kaikkea lämmöllä ja keveydellä, esitys paljastaa ihmiskunnan ytimen.”
– Annette Van Zwoll, dramaturgi –

Vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin kanssa.

Koreografia: Silvia Gribaudi | Dramaturgia: Silvia Gribaudi ja Matteo Maffesanti | Esiintyjät: Silvia Gribaudi, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi ja Andrea Rampazzo | Valosuunnittelu: Antonio Rinaldi | Tekninen assistentti: Theo Longuemare | Tekninen johto: Leonardo Benetollo | Puvustus: Elena Rossi | Tuotanto: Zebra | Yhteistuotanto: Santarcangelo dei Teatri | Tukijat: MIBACT | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Oulun teatteri | Kesto: 50
min | Ikäsuositus: 12 v, sisältää alastomuutta

Liput

24 euroa / 19 euroa / 15 euroa

Oulun teatterin Myyntipalvelusta ja Ticketmasterista.

Ticketmaster logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.