OuDance-festivaali

Helsinki Dance Company & Kinetic Orchestra: Gravity

30. OuDance-festivaali järjestetään Oulussa 13.-17.9.2023

Helsinki Dance Company & Kinetic Orchestra: Gravity

Oulun teatterin Suuri näyttämö
To 14.9. klo 19

Esityksen kuvaus

Gravity on 50-minuuttinen, nopeatempoinen ja liikkeellisesti sykähdyttävä esitys kahdeksalle virtuoottiselle tanssijalle. Helsinki Dance Companyn ja Kinetic Orchestran yhteistyössä toteutettava Gravity jatkaa koreografi Jarkko Mandelinin äärimmäisen fyysisten ja liikkeeseen keskittyvien teosten jatkumoa.

Tanssijat lentävät ilmassa, kantavat, nostavat ja saavat toisensa kiinni sulauttaen saumattomasti  akrobaattista partnerointia osaksi teoksen liikekieltä Kinetic Orchestralle tunnusomaisella tyylillä. Vauhdin ja rytmin voimakas manipulointi, nykivät liikkeet sekä pysähdykset ja romahdukset, jotka nopeasti katkovat yhä kiihtyviä liikejaksoja, tuovat Gravityyn todellisen tuntuman painovoimasta ja sen rajoitteista. Teoksen dramaturginen rakenne seuraa toisiinsa limittyvien lyhyiden kohtausten kiihkeää kehää ja tuntuu näin saavuttavan jotain olennaista ajasta, jossa elämme, ja sen hektisestä tahdista.

Gravity on kuin aikansa kuva. Monikerroksinen, nopeatempoinen ja monista eri liiketekniikoista ja liikekulttuureista koostuva verkko. Sen vauhti ja liikekeskeisyys eivät ainoastaan tutki ja tee näkyväksi painovoimaa, mutta myös aikaa niin kirjaimellisesti kuin yleisemminkin sitä omalla olemassaolollaan kommentoiden”, sanoo koreografi Jarkko Mandelin.

Mandelin on ensimmäinen tanssiryhmän johtajana lokakuussa 2020 aloittaneen Antti Lahden Helsinki Dance Companylle kutsuma koreografi. Esityksessä tanssivat Kinetic Orchestran tanssijat Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Minna Karttunen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen, Oskari Turpeinen sekä vierailijat Manuela Hierl ja Hugo Sellam.

Esityksen skenografian on suunnitellut William Iles ja puvut Elina Kolehmainen. Äänisuunnittelusta vastaa Janne Hast.

Jarkko Mandelin on klassisen baletin koulutuksen saanut nykytanssikoreografi ja kansainvälisesti toimiva kouluttaja. Kymmenessä vuodessa hän on luonut oman tunnistettavan tyylinsä ja tunnetaan erityisesti nykytanssin paritekniikan ja lattiatekniikan kehittäjänä. Mandelin on Kinetic Orchestra tanssiryhmän perustaja ja taiteellinen johtaja.

Vierailun tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin kanssa ja se on osa OuDance-festivaalin ohjelmistoa.

Koreografia: Jarkko Mandelin ja työryhmä | Tanssijat: Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Minna Karttunen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen, Oskari Turpeinen sekä vierailijat Manuela Hierl ja Hugo Sellam | Skenografia: William IlesÄänisuunnittelu: Janne HastPuvustus: Elina KolehmainenKoreografin assistentti: Suvi NieminenTuotanto: Helsinki Dance Company / Helsingin kaupunginteatteri | Ensi-ilta 11.11.2021 | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Oulun teatteri | Kesto: 45 min.

Oulun teatterin logo

Liput

32 e /29 e / 20 e

Liput Oulun teatterin lippumyymälästä ja Lippu.fi-palvelusta. Käytössä ovat numeroidut paikat.

Huomio,

Liput eivät ole saatavilla Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä. 

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.