oudance kurssittaa

OuDance-festivaali 2023

30. OuDance-festivaali järjestetään Oulussa 13.-17.9.2023!

OuDance tarjoaa tänä vuonna upean kattauksen kursseja ja työpajoja. Tervetuloa mukaan!

Kaikille kursseille vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan: leea.alatalo@jojo.fi

 

 

ville oinonen ja maria nurmela

The Days -työpaja

11.9. maanantaina, 18-20, Tapahtumatila Pohoja, Uusikatu 35

Hinta: 25e /20e (JoJon jäsenet)

Hinta esityksen lipun kanssa: 35e / 30e (JoJon jäsenet)

Ilmoittaudu mukaan: leea.alatalo@jojo.fi

The Days-työpaja on tarkoitettu kaikille yli 55-vuotiaille tanssista kiinnostuneille tanssitaustaan ja kyvykkyyteen katsomatta. Harjoitteet ovat inspiroituneet The Days-teoksen liikkeellisestä tematiikasta, tuntemisesta ja koskettamisesta tanssina.

Työpajassa herätellään rauhallisesti kunkin omaa kehotietoisuutta ja edetään kohti teoksen liikkeellistä maailma. Helposti lähestyttävät keholliset tehtävät onnistuvat niin ensimmäistä kertaa tanssitunnilla olevilta kuin konkareiltakin.

Työpajan ohjaavat teoksessa esiintyvät tanssitaiteilijat Ville Oinonen ja Maria Nurmela.

IIRO NÄKKI

Lattiatekniikka -kurssi

15.9. perjantaina, klo 10-15, Citydance, tanssisali 1

50e/35e (JoJon jäsenet)

Ilmoittaudu mukaan: leea.alatalo@jojo.fi

Tanssin ammattilaisille, ammattiin opiskeleville ja edistyneille tanssinharrastajille suunnatussa lattiatekniikkatyöpajassa keskitytään nykytanssityyliin lähellä maanpintaa. Työpajassa muodostetaan lyhyitä liikefraaseja ja harjoitellaan yksittäisiä avaintekniikoita, joiden variaatioille suuri osa lattiatekniikan akrobaattisemmasta sanastosta pohjautuu. Laadullisesti liike kytkeytyy nykytanssitekniikan perinteeseen vartalonkierron, kaatumisen ja lihastonuksen painotuksen kautta.

Iiro Näkki on helsinkiläinen koreografi ja esiintyjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti tanssi- ja sirkustaiteen parissa vuodesta 2007. Näkki on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri  ja on aiemmin työskennellyt esiintyjänä, koreografina, opettajana, tuottajana sekä taiteellisena johtajana. Koreografina Näkki on toteuttanut töitä yhteistyössä mm. tanssiryhmä Kinetic Orchestran, Tanssiteatteri Minimin ja Pori Dance Companyn kanssa. Näkki on esiintynyt yli kymmenessä maassa ja opettanut tanssi- ja sirkuslajeja harrastajista ammattilaisiin.  Sirkustaiteen kentällä Näkki on toiminut mm. Turun Taideakatemian vierailevana opettajana sekä osallistunut kansainvälisiin sosiaalisen sirkuksen ja sirkuksen tutkimuksen projekteihin ja verkostoihin.

 

Heli Keskikallio, Taru Koski ja Lotta Suomi

Wild Thing -työpaja

16.9. lauantaina, klo 13-16, Kokoontuminen Tapahtumakellari Pohoja, Uusikatu 35.

Kaikille avoin kurssi  35e/20e (JoJon jäsenet)

Ilmoittaudu mukaan: leea.alatalo@jojo.fi

Tule  mukaan performatiiviseen työpajaan tutkailemaan Oulun kaupunkimaiseman tuntuja, kaikuja, värejä ja rytmejä liikkeen, ruumiin ja aistien kautta. Mitä jos ravistelisimme käsityksiämme siitä, miten kaupungin kaduilla voi kulkea ja miten julkisessa tilassa saa olla?  Työpajan lähtökohtana on leikkisä suhde kaupunkimaisemaan arkisen maailman ja fantasioinnin risteytyksenä.

Työpajassa jalkaudutaan liikkumaan kaupunkitilaan tututstuen ja sulautuen sen arkkitehtuuriin, materiaalisiin tekstuureihin, tuntuihin, rytmeihin ja ilmavirtoihin.  Ajatuksena on löytää vaihtoehtoisia tapoja suhteutua ympäristöön ja kaupunkimaiseman kanssa-olemiseen.

Ota mukaasi lempeää anarkiaa ja punk-henkisyyttä ja ole valmis päästämään villeytesi pilkahtelemaan! Työpaja on kaikille avoin. Osallistuminen ei edellytä tanssiin tai liikkumiseen liittyvää aiempaa kokemusta. Leikkisä suhtautuminen kehoon ja liikkumiseen, tai halu työskennellä näiden parissa on riittävä. 

Työpajan ohjaavat tanssin ammattilaiset Heli Keskikallio, Taru Koski ja Lotta Suomi. Sisältö on toteutettu aiemmin Helsingissä Kalasatamassa syksyllä 2022 Mad Housen sekä Circus Maximuksen yhteistuotantona.

soile lahdenperä

Alexander-tekniikka

17.9.  sunnuntaina, klo 10-16.45, Valveen tanssisali 1

Kaikille avoin kurssi,  50e / 35e (JoJon jäsenet)

Ilmoittaudu mukaan: leea.alatalo@jojo.fi

 

Alexander-tekniikka on opetusmenetelmä, joka tarjoaa työkaluja henkilökohtaiseen uudistumiseen. Menetelmän avulla tavoitellaan luonnollista ja vaivatonta tapaa käyttää itseä.  Kurssi sisältää tutustumista Alexander-tekniikan perusteisiin ja lisäksi tutkimme henkilökohtaisia reaktiotapoja ärsykkeisiin. Lisää tietoa menetelmästä Suomen Alexander-tekniikan opettajien kotisivuilta www.finstat.fi

Soile Lahdenperä on Alexander-tekniikan opettaja, koreografi ja tanssija. Soile on opettanut Alexander-tekniikkaa vuodesta 1995 ja toiminut tanssijana ja koreografina 1970-luvulta lähtien. Hän on opettanut Teatterikorkeakoulun tanssin koulutusohjelmissa vuodesta 1986 ja toiminut yliopistonlehtorina vuodet 2015-2020. 

 

eerika arposalo

Vauvanykytanssin tunti

17.9. sunnuntaina, klo 10-11, Valveen tanssisali 2

Kaikille avoin tunti, maksuton

Ilmoittaudu mukaan: leea.alatalo@jojo.fi

 

Nykytanssia aikuisille 2-18 kk lasten ehdoilla. Tunneilla tehdään keholliseen tutkailuun pohjautuvia liikesarjoja ja vuorovaikutuksellista tanssia vauvan kanssa. Kaikille avoin, helposti lähestyttävä tunti, jonne voi saapua omista lähtökohdista ja vähäunisena. Ei edellytä aikaisempaa kokemusta tanssista. 

Opettaja Eerika Arposalo on tanssitaiteen maisteri ja dialogisen vauvatanssin ohjaaja.

Kuuntele Radio Suomi Oulun juttu syksyn 2021 vauvanykytanssin ryhmästä: https://areena.yle.fi/audio/1-50984679

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.