OuDance-festivaali

Sari Palmgren: Lame Tamer

Tervetuloa OuDance-festivaalille 14.- 18.9.2022!

Sari Palmgren: Lame Tamer (FI)

Esityksen aikataulu

Valvesali
Su 18.9. klo 17

Esityksen kuvaus

Lame Tamer on tanssia ja teatteria yhdistävä esitys, joka käsittelee ihmisen kompleksista suhdetta toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin. Teatteritilaan sijoittuva, neljältä suunnalta katsottava ja koettava teos on esitys villeydestä ja kesyttämisestä. Muodoltaan esitystila on kuin maneesi tai areena, jossa yleisö kokee esityksen moniaistisesti. 

Esitys on kokeneiden tekijöiden yhteinen teos. Mukana työryhmässä on pitkän uran tehneet muusikot Tuomas Norvio ja Kimmo Pohjonen sekä palkitut suunnittelijat Pietu Pietiäinen ja Karoliina Koiso-Kanttila. Esiintyjät koostuvat monitaitoisesta joukosta: näyttelijänä tutuksi tullut Jukka Peltola, pitkästä tanssijanurastaan tunnettu huikea Katri Soini, monipuolisesti esiintyjänä toiminut Kaisa Niemi sekä mm. Tero Saarisen teoksista tuttu Pekka Louhio. Sari Palmgren on pitkän uran tehnyt koreografi-tanssija, joka toimii sekä esityksen koreografina että esiintyjänä.  

Ote kritiikistä:
Huikeat tanssijat elävät eri olomuodoissaan ja olomuodot vaihtuvat huomaamatta. Liikemaailma on autenttista. Kun kiskotaan toista, niin kiskotaan tosissaan. Kaikki tapahtuu täydellä energialla. Katsoja saa olla osana tapahtumia esitystilan muodon sekä tanssijoiden ottaman kontaktin kautta. Kontaktinotto on luontevaa ja tapahtumien kannalta perusteltua. Tämän teoksen aikana ollaan läsnä tässä ja nyt. 

–Teija Ravelin: Kainuun sanomat

Koreografia ja ohjaus: Sari Palmgren yhdessä työryhmän kanssa | Esiintyjät: Katri Soini, Kaisa Niemi, Pekka Louhio, Jukka Peltola, Sari Palmgren | Valosuunnittelu: Pietu Pietiäinen | Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila | Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio | Musiikki: Tuomas Norvio ja Kimmo Pohjonen | Tuotanto: Sari Palmgren, Routa Company | Residenssi: O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo) | Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto ja Samuel Huberin Taidesäätiö | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 60 min

Liput

15 euroa / 12 euroa

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista.

Kaikukortti logo
Ticketmaster logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.