OuDance-festivaali

Jonna Aaltonen: Lentoon

30. OuDance-festivaali järjestetään Oulussa 13.-17.9.2023

Jonna Aaltonen: Lentoon

Kauppakeskus Valkean ympäristö
La 16.9. klo 12.30 & 13.30 

Vapaa pääsy.

Esityksen kuvaus

”Lentoon” on pieni tanssioodi vapaudelle, kauneudelle, ilolle, haikeudelle, myös myötätunnolla, luopumiselle, lohdullisuudelle ja toivolle.

Performanssi laajentaa tanssin katsomisen käytäntöä, monimuotoistaa kaupunkikulttuuria ja lempeästi ravistelee käsityksiä tanssista vain elitistisenä, vaikeasti ymmärrettävänä taiteena. 

Konsepti/koreografia/esiintyjä: Jonna Aaltonen | Tekninen apu; musiikki: Mikko Väärälä | Musiikki: The Swan; Camille Saint-Saens; Carnival of the Animals | Tuotanto: Jonna Aaltonen ja Läntinen tanssin aluekeskus | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 5-15 min

 

Jonna Aaltonen (1972) on freelance-tanssitaiteilija (Turun konservatorio 1995), NLP Practitioner (True Hearts 2014), spiraalistabitaatio-metodin ohjaaja (Somatic Studio 2021) ja tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja (Eino Roiha-instituutti, Jyväskylän yliopisto 2017).

Jonna on työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. Yli 25-vuotisen tanssitaiteilijauransa aikana hän on toiminut tanssijana jo yli 80 teoksessa, yli 50 eri koreografin kanssa. Jonna on työskennellyt kiinnityksellä eurooppalaisissa tanssiryhmissä (mm. Norrdans, VolksOperWien, Tukholman kuninkaallinen ooppera) n. 10 v. ajan (1995-2006) ja sen jälkeen vapaalla kentällä Suomesta käsin. Hän on esiintynyt laajalti Euroopassa, myös maailmanlaajuisesti mm. Kanadassa, Japanissa, USAssa, Koreassa ja Kiinassa.

Jonnalla on kokemusta myös työpaja-ohjaajan, harjoituttajan, koreografin assistentin, koreografin ja tanssinopettajan työstä. Lisäksi hän on toiminut sekä tuotannollisissa, että organisaattorin tehtävissä. Hänelle on myönnetty useita sekä valtion, että Suomen Kulttuurirahaston myöntämiä taiteilija-apurahoja.

Jonnan sydäntä lähellä on tuoda tanssia ulos teatterin seinien sisältä ihmisten luo: turuille ja toreille, kaduille, vanhainkoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin mm. esitystensä ”Lentoon”, ”Surujenkerääjä” ja ”Neiti Ida”- muodossa. Hän haluaa tällä tavoin olla laajentamassa tanssin katsomisen käytäntöä, monimuotoistamassa kaupunkikulttuuria ja lempeästi kyseenalaistaa ja ravistella käsityksiä (nyky)tanssista vain elitistisenä, vaikeasti ymmärrettävänä taiteena. Viime vuosina Jonna on ollut kehittämässä tanssitaidetta soveltavia työskentelymuotoja, mm. kehittämiensä ”Matka”-kokemiskonseptin ja ”KehoNero”- työpajakokonaisuuden kautta. Kokemiskonseptin ja työpajan puitteissa hän jakaa ja tutkii mm. tanssin/liikkeen voimauttavaa/terapeuttista vaikutusta, sekä liikkeen ja tunteiden välistä kiinnostavaa vuoropuhelua. Jonna kokee ammattinsa kehollisuuden ja kohtaamisen puolestapuhujana erittäin tärkeäksi ja mielekkääksi tällaisena tehokkuuden, ruutuihin tuijottelun ja korona-pandemian jälkimaininkien aikana.

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.