OuDance-festivaali

Beatrix Simkó & Zoltán Grecsó: #Orpheus #Eurydice

Tervetuloa OuDance-festivaalille 14.- 18.9.2022!

Beatrix Simkó & Zoltán Grecsó: #Orpheus#Eurydice

Esityksen aikataulu

Valvesali
To 15.9. klo 19

Esityksen kuvaus

Zoltán Grecsón ja Beatrix Simkón duetto tuo Orpheuksen ja Eurydicen rakkaustarinan ja myytit nykyaikaan. Teoksessa Eurydice karkotetaan nykymaailman helvettiin. Tietysti häntä seuraa rakastaja, mutta tämä maailma on ja tulee olemaan edelleen tuntematon Orpheukselle. Yhtäkkiä hänestä tulee avuton ja kykenemätön – hänellä ei ole voimaa kohdata 2000-luvun eetosta.

“Tämä uskomaton teos on näkemisen arvoinen ja siitä voi olla ylpeä ympäri maailmaa!” – Andrea Ladányi – tanssija, koreografi

Beatrix Simkón ja Zoltán Grecsón nykytanssiduetto #Orpheus#Eurydice sai ensi-iltansa  Vígszínházissa Budapestissä vuonna 2016. Teos palkittiin pääpalkinnolla Unkarin tanssifestivaalilla vuonna 2018. Vuonna 2019 teos vieraili Suomessa Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla. 

Beatrix Simkó on unkarilainen tanssija, koreografi ja mediataiteilija. Teoksissaan hän kytkee ympärillämme olevan  ympäristön keholliseen ilmaisuun.  Viime vuosina hän on työskennellyt monissa kansainvälisissä teatterin ja tanssin yhteistyöproduktioissa Berliinissä, Tukholmassa, Bernissä ja Hampurissa. Hänet on valittu unkarilaisen Workshop Foundationin (Műhely Alapítvány) kanssa yhteistyössä toteutettuun Creative Crossroads Life Long Burning -ohjelmaan taiteilijaksi vuoteen 2020 asti. SimkoBeatrix.hu 

Zoltán Grecsó on unkarilainen freelancer-tanssitaiteilija ja koreografi. Vuonna 2014 hän sai tanssinopettajien Fülöp Viktor -stipendin ja hänestä tuli Amatööritanssiliiton taiteellinen varapuheenjohtaja. Hän on opettanut Budapestin teatteri- ja elokuvataiteiden yliopistossa vuodesta 2011. Viimeisen 10 vuoden aikana hän on osallistunut lähes 60 tuotantoon Unkarissa ja ulkomailla. Hän on perustanut vuonna 2009 Budapestiin oman improvisaatiostudion, joka tunnetaan nimellä Willany Leó Improvisation Dance Theatre. Grecso.com.

Koreografia ja tanssia: Beatrix Simkó, Zoltán Grecsó | Musiikki: Ábris Gryllus | Lavastus: Dániel Dömölky | Puvustus: Petra Földi | Tuottaja:  Anita Vodál | Tuotanto: Pro Progressione | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 50 min

Liput

15 euroa / 12 euroa

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista.

Kaikukortti logo
Ticketmaster logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.