OuDance-festivaali

Maria Nurmela & Ville Oinonen: The Days

30. OuDance-festivaali järjestetään Oulussa 13.-17.9.2023

Maria Nurmela & Ville Oinonen: The Days

Valvesali
Ke 13.9. klo 19

Esityksen kuvaus

The Days -nykytanssiteos on elämän mittainen matka erään ihmissuhteen historiaan. Duetossa yksi ainoa koreografinen tehtävä kantaa koko teoksen läpi luoden jatkuvasti muuttuvan fyysisen, henkisen ja metaforisen maiseman.  Yleisö johdatellaan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja: alati muuntuvia neuvotteluja, monimutkaisia tunteita ja koomisia kommunikaatiokatkoksia. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy elämänmittaiseksi matkaksi ja esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve.

Kokeneet tanssitaiteilijat Maria Nurmela ja Ville Oinonen alkoivat suunnitella maaliskuussa 2016 yhteistä projektia. He inspiroituivat englantilaisen koreografi Theo Clinkardin nykytanssiteoksista ja hänen tavastaan työskennellä tanssitaiteilijoiden kanssa. Nurmela ja Oinonen kutsuivat Clinkardin luomaan kanssaan teoksen, jossa esiintyä yhdessä. Teos sai ensi-iltansa joulukuussa 2018 Porissa Tanssikuu-festivaalilla ja on siitä lähtien kiertänyt Suomessa ja kansainvälisillä festivaaleilla mm. Euroopassa, Iso-Britanniassa kuin Venäjällä. Kesäkuussa 2022 The Days Project kiersi Kanadan British Columbiaa osana pohjoismaisten kulttuuriministeriöiden järjestettävää Nordic Bridges -ohjelmaa. The Days Project oli ainoa suomalainen tanssitaiteen projekti, joka valittiin arvostettuun ohjelmaan. Vuoden kestävä Nordic Bridges on pohjoismaisen ja kanadalaisen yhteistyön kunnianhimoisimpiin kuuluva kansainvälinen kulttuuripanostus, joka pyrkii saattamaan yhteen pohjoismaisia taiteilijoita, ajattelijoita ja innovaattoreita sekä ohjelmistokumppaneita ja ammattilaisia eri puolilta Kanadaa.

Työryhmä toteuttaa myös jokaisella esityspaikkakunnalla iäkkäille ihmisille räätälöidyn työpajan. Työpajasta kutsutaan kaksi paikallista henkilöä mukaan esitykseen noin neljän minuutin osuudella. Teos vakuuttaa, kuinka tanssin harrastajien ja ammattilaisten läsnäolo sekä fyysisyys voivat kohdata ja sulautua yhteen kauniiksi kokonaisuudeksi. Tämän takia projektillamme on nimi The Days Project – se on enemmän kuin esitys.

Koreografia ja pukusuunnittelu: Theo Clinkard | Co-koreografia ja esitys: Maria Nurmela, Ville Oinonen | Sävellys/äänisuunnittelu: James Keane | Valosuunnittelu: Kalle Ropponen | Outside eye: Leah Marojević | Kiertuetekniikka: Erno Seppälä | Vierailijat: Oili ja Matti Laukkanen | The Days Projectin idea, suunnittelu ja tuotanto: Maria Nurmela, Ville Oinonen | Valokuvat: Viktor Dmitriev, Olivia Hansson, Akseli Kaukoranta, Karoliina Korvuo | Ensi-ilta: 10.12.2018 Porin teatteri, Tanssikuu-festivaali | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 50 minuuttia

Liput

20 e / 15 e

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, Ticketmasterin myyntipisteistä ja Ticketmaster.fi -palvelusta. 

Kaikukortti: Esitykseen on 2 Kaikukortti-lippua.

Esitykseen on rajallinen määrä lippuja.

Kaikukortti logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.