TEKniikka ja repertuaari

Tervetuloa mukaan tanssin pariin!

JoJo järjestää kursseja ja työpajoja niin alan ammattikentällä toimiville kuin kaikille asiasta kiinnostuneillekin.

Yleistä tietoa

Susanna Leinonen ja Camilla Keihäs: Tekniikka ja repertuaari

19.3. lauantaina klo 10-15, Citydance, sali 8

Kohderyhmä: Tanssin ammattilaiset ja tanssin opiskelijat

Hinta: 35e / 20e (JoJon jäsenhinta)

Ilmoittautuminen: leea.alatalo@jojo.fi

Susanna Leinosen ja Camilla Keihäksen workshopissa keskitytään vahvan keskustan sekä tarkan koordinaation kautta löytämään ergonominen tapa käyttää lihasvoimaa. Kurssin aikana harjoitellaan otteita Leinosen viimeisimmistä teoksista mm. Body ja Juuret. Workshopin liikekielen tekniikka pohjaa klassisen baletin ja nykytekniikoiden yhdistämiseen. Leinoselle tunnusomaista ovat ääriinsä ulottuva fyysinen ja yksityiskohtainen liike, jalkapohjien voimakas artikulaatio sekä liikedynamiikan vaihtelut.

Susanna Leinonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista koreografeista. Vuosittain valmistuneet teokset ovat niittäneet kiittäviä arvosteluita niin Suomessa kuin ulkomailla. Leinonen on valmistunut tanssitaiteen maisterisi vuonna 2000. Hänet on palkittu mm. Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnolla, Vuoden tanssiteko -ja Suomi-palkinnoilla. Oman ryhmänsä lisäksi Leinonen työskentelee koreografina myös suurille baletti- ja nykytanssitaloille, kuten Suomen Kansallisbaletille, Ruotsin kuninkaalliselle Baletille sekä Dansk Danseteaterille. Susanna Leinosen teoksia on esitetty yhteensä lähes 30 eri maassa. Susanna Leinosen liikekielen tekniikka pohjaa klassisen baletin ja nykytekniikoiden yhdistämiseen. Leinoselle tunnusomaista ovat ääriinsä ulottuva fyysinen ja yksityiskohtainen liike, jalkapohjien voimakas artikulaatio sekä liikedynamiikan vaihtelut.

Camilla Keihäs on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013 lähtien. Hän on kerryttänyt osaamistaan monipuolisesti eri tanssilajien parissa, mikä näkyy hänen liikekielessään. Tunnilla Keihäs keskittyy opettamaan liikkeen kokonaisvaltaista ymmärtämistä toiminnallisuuden kautta. Voimakas liike, leikkisyys ja lattiatasossa työskentely ovat keskeisessä osassa

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.