medialle

SUSI ensi-illassa 27.4.

Valtakunnalliseen tanssin aluekeskusverkostoon kuuluva JoJo – Oulun Tanssin Keskus on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja Oulun kaupungin kulttuurikumppani.

medialle

Tanssi – tapa kommunikoida maailman kanssa

Kehonkieli on ihmiskunnan vaistonvaraisin viestintämuoto. Näin alkaa kiinalaisen koreografitanssija Liping Yangin Kansainvälisen tanssipäivän viesti vuonna 2023.

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kevätohjelmiston ainoa kantaesitys, GÄNG GÄNG Companyn SUSI kulkee tanssin keinoin suden ja syrjäytymisvaarassa olevan nuoren rajapinnassa. Se kulkee lapsuuden ja nuoruuden rajalla ajassa, jolloin huolettomuus muuttuu vastuuksi.

Liisa Heikkisen koreografioima SUSI on mielentila ja liikkeellinen ilmentymä. Se on laumassa kulkeva ja hämärään hiipuva. SUSI vaipuu lattialle, sulkeutuu huppuun ja etsii paikkaansa.

”Näiden parin vuoden aikana, kun ollaan tehty teosta, nuorten asiat ovat vaan pahentuneet. “SUSIa” näkyy yhä enemmän katukuvassa ja nyt puhutaan jo nuorten katujengeistä. Ikävä kyllä ollaan vielä ajankohtaisempia kuin kaksi vuotta sitten”, toteaa Heikkinen.

Tanssijoina teoksessa ovat Anniina Koivuniemi, Ilona Räty ja Venla Virta.

GÄNG GÄNG Company on uusi, oululainen tanssiryhmä, jonka tavoitteena on luoda helposti lähestyttävää, korkealaatuista tanssitaidetta pohjoisen Suomen koettavaksi. SUSI on GÄNG GÄNG Companyn ensimmäinen kokoillan teos.

Esitykset Valvesalissa: To 27.4. klo 19, ensi-ilta
Pe 28.4. klo 19, yleisökeskustelu | La 29.4. klo 19 | Su 30.4. klo 16
To 25.5. klo 19 | Pe 26.5. klo 19 | La 27.5. klo 19

Kansainvälisenä tanssin päivänä, la 29.4. luetaan Kansainvälisen tanssin päivän viesti ennen esityksen alkua. 

Teoksen sivuille

Tietoja JoJo - Oulun Tanssin Keskuksesta

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on ammattitanssin tuotantokeskus, festivaaliorganisaatio ja vierailuteatteri. JoJo tarjoaa ympärivuotisesti paikallista, kansallista ja kansainvälistä tanssitaiteen ohjelmistoa ja yleisötyötä. Vuosittain syyskuussa järjestettävä OuDance-festivaali täyttää tänä vuonna 30 vuotta! Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia. Yleisölle JoJo tarjoaa kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen jäsenistä ja kuuluu valtakunnalliseen tanssin aluekeskusverkostoon. JoJon toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.