Medialle

King of Oulu ensi-iltaan

Valtakunnalliseen tanssin aluekeskusverkostoon kuuluva JoJo – Oulun Tanssin Keskus on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja Oulun kaupungin kulttuurikumppani.

Medialle

Simon Beyer-Pedersenin King of Oulu ensi-iltaan

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kevätohjelmiston päättää tanskalaisen Simon Beyer-Pedersenin King of Oulu.

Koronan takia useaan kertaan siirtynyt Simon Beyer-Pedersenin King of Oulu on JoJon kevätkauden viimeinen kantaesitys.

Fyysisen teatterin elementtejä sisältävä nykytanssiteos kysyy, kuka vetää rajan onnistumiselle ja epäonnistumiselle. Oulussa useita vuosia asuneen Simon Beyer-Pedersenin kanssa teoksessa esiintyy Heli Pippingsköld. Teos saa ensi-iltansa Valvesalissa torstaina 8.6.

Simon Beyer-Pedersen on tanskalainen freelance-tanssija, koreografi ja valokuvataiteilija. Beyer-Pedersen on työskennellyt useiden kansallisten ja kansainvälisten koreografien kanssa ympäri maailmaa ja tekee edelleen tanssiprojekteja muille koreografeille. Hän haluaa haastaa yleisönsä fyysisten liikkeiden avulla arkielämän tai poliittisten aiheiden teemoilla.‍ Oulussa Beyer-Pedersen on nähty viimeksi vuonna 2017 Oulun teatterin Suurella näyttämöllä tanssijana Rautatie-näytelmässä ja vuonna 2018 Re:Action-teoksen koreografina.

Tanssinopettaja-tanssija Heli Pippingsköld on nähty tanssijana niin useissa JoJon tuotannoissa kuin Oulun teatterin näyttämölläkin. 

Koreografia: Simon Beyer-Pedersen | Esiintyjät: Heli Pippingsköld ja Simon Beyer-Pedersen | Muusikko: Henri Jaakola | Puhuja: Mika Kiviniemi | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 50min

Esitykset Valvesalissa   
Ke 8.6. klo 19, ensi-ilta | To 9.6. klo 19 | Pe 10.6. klo 19, yleisökeskustelu | La 11.6. klo 19

Lisätietoja

Teoksesta lisää JoJon sivuilla

Ohjelmistosta: JoJon toiminnanjohtaja Helena Lindqvist, helena.lindqvist@jojo.fi, p. 040 464 4880

Haastattelupyynnöt: JoJon tuottaja Mira Kolanen, mira.kolanen@jojo.fi, p. 050 5853906

Tietoja JoJo - Oulun Tanssin Keskuksesta

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, joka tarjoaa kansainvälistä, monilajista tanssitaiteen ohjelmistoa, pääpainon ollessa nykytanssissa. Ohjelmistoon kuuluu myös syksyisin järjestettävä OuDance-festivaali. Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia. JoJon yleisötyö tarjoaa kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja sen toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.