Simon Beyer-Pedersen: King of Oulu

Tervetuloa katsomaan tanssia turvallisesti!

JoJon vuoden 2022 kevätohjelmistossa nähdään niin vierailuteoksia kuin uusia tuotantojakin.

Tietoa esityksestä

Simon Beyer-Pedersen: King of Oulu

Esityksen aikataulu

Valvesali, Oulu  
Ke 8.6. klo 19, ensi-ilta
To 9.6. klo 19
Pe 10.6. klo 19, yleisökeskustelu
La 11.6. klo 19

Esityksen kuvaus

King of Oulu, “Oulun kuningas”, on tanskalaisen Simon Beyer-Pedersenin fyysisen teatterin elementtejä sisältävä nykytanssiesitys kahdelle tanssijalle ja yhdelle näyttelijälle.

Koronan takia muutamaan kertaan siirtynyt, mystinen kahden tanssijan kohtaaminen, ”todellinen rituaali” saa vihdoin ensi-iltansa. Oulussa pitkään vaikuttaneet tanssijat Simon Beyer-Pedersen ja Heli Pippingsköld yrittävät ylläpitää eheytensä ilman, että ääni vaikuttaa heihin tai manipuloi heitä. He joutuvat omaksumaan jotain tuntematonta ja käsittelemään seuraamuksia samalla kun heidän kehonsa paljastaa viattomien tarpeiden varjot.

Koreografia: Simon Beyer-Pedersen |  Esiintyjät: Heli Pippingsköld ja Simon Beyer-Pedersen | Muusikko: Henri Jaakola | Puhuja: Mika Kiviniemi | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 50min

Simon Beyer-Pedersen

Simon Beyer-Pedersen (DK) on opiskellut National School of Performing Artsissa Tanskassa vuonna 2009. Hän on työskennellyt Euroopassa ja Aasiassa eri taiteilijoiden kanssa koko uransa ajan. Vuonna 2015 hän aloitti koreografioiden tekemisen, ja vuonna 2017 Re:Action-teos kantaesitettiin JoJon ohjelmistossa. Uusin teos “Oulun kuningas” valittiin alun perin vuoden 2020 ohjelmistoon, mutta koronan vuoksi teoksen ensi-ilta on siirtynyt aina eteenpäin. Nyt viimein kolmen vuoden kuluttua ”Oulun kuningas” on valmis yleisön eteen.

“Olen iloinen saadessani vihdoin toteuttaa tämän esityksen”

Heli Pippingsköld

Heli Pippingsköld on suomalainen tanssija/tanssitaiteilija, joka on vuodesta 2013 asti työskennellyt tanssijana eri nykytanssiproduktioissa, musikaaleissa ja oopperoissa sekä Suomessa että ulkomailla. King of Oulu -teoksessa Pippingsköld työskentelee tanssijana ja esiintyjänä. Aikaisemmin hän on työskennellyt tanssijana eri koreografien kuten Palle Granhøj (DK), Andreas Constantinou (UK), Milla Virtanen (FI), Tanja Råman (FI), Anu Sistonen (DK), Jussi Väänänen ja Katja Koukkula (FI), Petri Kauppinen (FI), Satu Tuomisto (FI), Jannik Elkaer (DK), Michael Shumacher (US) teoksissa. Tanssijana hän on esiintynyt mm. festivaaleilla kuten Iberoamericano, Bogotassa, Kolumbiassa, FAE – festivaali Panamassa, Move your mind – Festivaali Aarhusissa, Tanskassa, MoveMe Festivaali Perthissä Australiassa, Festival Teatri di Vita Italiassa, OuDance Festivaali Oulussa, Yksin Sateessa festivaali, Suomessa sekä eri ammattiteattereissa Hollannissa, Costa Ricassa, Saksassa ja Ruotsissa. Vuonna 2015 hän työskenteli  yksivuotisella Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apurahalla. Omaa taiteellista työtään Pippingsköld on päässyt tutkimaan ja esittämään mm. STRUT Dance – National Choreographic Center of Western Australian tanssin tuotantotalossa Perthissä Australiassa, JoJon ohjelmistossa, Artopio Organization yhteistyössä Vilnassa, Liettuassa ja Aardance companyssä ja BalletAkademietissa, Aarhusissa, Tanskassa. Hänen töitään on esitetty mm. Australiassa MoveMe Festivaalilla, Liettuassa Biciu Saskrydis Dance Festivaalilla, Hollannissa Theater de Neuve Wortissa, Tanskassa, Ambasadden Theaterissa sekä Musikhusetissa Aarhusissa. 

Liput

Liput:

15 e / 12 e / 6 e (JoJon jäsenhinta)

Kaikukortti: 4 lippua / esitys

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista.

Kaikukortti logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.