OuDance-festivaali

Beatrix Simkó & Jenna Jalonen: Long time no see!

Tervetuloa OuDance-festivaalille 14.- 18.9.2022!

Beatrix Simkó (HU) – Jenna Jalonen (FI): Long time no see!

Esityksen aikataulu

Valvesali
Ke 14.9. klo 19

Esityksen kuvaus

Beatrix ja Jenna syntyivät Euroopan eri maissa. Heillä on sama määrä lihaksia ja luita. Ne ovat liikkujia, akrobaatikkoja, molemmat viihtyvät höyryn ja veden kanssa. Y-sukupolven naiset. Blondi ja ruskeaverikkö. Pohjoismaat ja Keski-Eurooppa. Toisen esi-isät asuivat Turkin imperiumin alla, toisen ruotsalaisten alla. Toinen juo pálinkaa ja toinen Koskenkorvaa. Melkein sisaria. Ei aivan.

Teos valittiin Brysselissa ja Budapestissä nähtyjen ensi-iltojensa jälkeen d’Avignon Sujets à Vif -festivaalin ohjelmistoon vuonna 2018 ja Aerowaves twenty19 Spring Forward Festivalin ohjelmistoon. Siitä lähtien teos on vieraillut monissa eurooppalaisissa tanssitaloissa, esimerkiksi Hessisches Staastballettissa Darmstadtissa (Saksa), Oriente Occidente Festivalilla Roveretossa (Italia), Španski borcissa Ljubljanassa (Slovenia), Théâtre National Wallonie-Bruxellesissä ja Théâtre Marnissa Brysselissä (Belgia).

Beatrix Simkó on unkarilainen tanssija, koreografi ja mediataiteilija. Teoksissaan hän kytkee ympärillämme olevan  ympäristön keholliseen ilmaisuun.  Viime vuosina hän on työskennellyt monissa kansainvälisissä teatterin ja tanssin yhteistyöproduktioissa Berliinissä, Tukholmassa, Bernissä ja Hampurissa. Hänet on valittu unkarilaisen Workshop Foundationin (Műhely Alapítvány) kanssa yhteistyössä toteutettuun Creative Crossroads Life Long Burning -ohjelmaan taiteilijaksi vuoteen 2020 asti. SimkoBeatrix.hu

Jenna Jalonen eli triplejay syntyi Suomessa, on opiskellut Unkarissa ja asuu tällä hetkellä Belgiassa. Hän on tanssinut ja työskennellyt yhdessä useiden kansainvälisten yritysten ja koreografien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi Eva Duda Dance Co. (Unkari), Central Europe Dance Theater (Unkari), Kubilai Khan Investigations (Ranska), Kwaad bloed / Ugo Dehaes (Belgia), fAbuleus (Belgia), Thierry De Mey (Belgia), Bremenin teatteri (Saksa), Máté Mészáros (Unkari), Untamed Productions (Belgia), Notch Company / Oriane Varak (Belgia) ja HODWORKS (Unkari).

Konsepti, koreografia ja esiintyjät: Beatrix Simkó, Jenna Jalonen | Äänisuunnittelu: Ábris Gryllus | Tekstit: András Vinnai | Lavastus, valokuvat, video: Daniel Dömölky | Pukusuunnittelu: Emese Kasza – Mei Kawa | Valosuunnittelu: Daniel Dömölky, Krisztián Balaázs | Luova johtaja: Andrea Kovács / Let it Be! art agency |Tuottaja: Anita Vodál | Vierailun tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto: 65 min

Liput

15 euroa / 12 euroa

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista.

Kaikukortti logo
Ticketmaster logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.