Tero Saarinen & Kimmo Pohjonen: Breath

Tervetuloa katsomaan tanssia turvallisesti!

JoJon vuoden 2022 ohjelmistossa nähdään niin vierailuteoksia kuin uusia tuotantojakin.

Tietoa esityksestä

Tero Saarinen & Kimmo Pohjonen: Breath

Esityksen aikataulu

Oulun Teatteri, suuri näyttämö
Ke 16.11. klo 19 

Esityksen kuvaus

Elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna.

Vahvasta esiintyjyydestään tunnetut koreografi-tanssija Tero Saarinen ja muusikko-harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen ottavat mittaa toisistaan äänen ja liikkeen voimaverkossa.

Teoksen valo- ja lavastussuunnittelijana toimii Saarisen luottokumppani Mikki Kunttu ja pukusuunnittelijana Teemu Muurimäki. Taiteelliseen ydintiimiin kuuluvat myös äänisuunnittelija Tuomas Norvio sekä koreografin assistentti Henrikki Heikkilä.

“Tanssi ensin. Ajattele myöhemmin. Se on luonnollinen järjestys.”

Samuel Beckett

“Tanssi on minun yritykseni ymmärtää ihmisen perusolemusta ja sen monia ilmenemismuotoja – ystävyyttä, rakkautta, hengen voimaa.

Uskon muutokseen, joka kunnioittaa traditiota ja menneisyyttä: emme voi välttää kantamasta edeltäjiemme ja esi – isiemme perintöä mielessämme ja kehossamme.

Tanssillani haluan tavoittaa sanomatonta, selittämätöntä, nimeämätöntä. Uskon tanssiin joka koskettaa, tanssiin joka puhuu puolestaan.”

Tero Saarinen

Tero Saarinen Company on esiintynyt jo 40 maassa ja sen toimintaan kuuluvat myös TERO-tekniikan kansainvälinen opetustoiminta, yhteisölliset hankkeet, ulkomaisten tanssivierailujen tuottaminen Helsinkiin sekä residenssitoiminta Kaapelitehtaalla sijaitsevassa TSC Studiossa.

Lisäksi Saarinen tekee yhteistyötä muiden nimekkäiden tanssiryhmien kanssa; hänen teoksiaan ovat esittäneet muun muassa Nederlands Dans Theater (NDT1), Batsheva Dance Company, Lyon Opéra Ballet, Korean kansallinen tanssiryhmä ja Suomen kansallisooppera ja – baletti.

Vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin  kanssa.

Konsepti: Tero Saarinen & Kimmo Pohjonen | Koreografia ja tanssi : Tero Saarinen |Sävellys, sovitus ja musiikki: Kimmo Pohjonen | Valo- ja lavastussuunnittelu: Mikki Kunttu | Pukusuunnittelu: Teemu Muurimäki | Äänisuunnittelu ja osasovitus: Tuomas Norvio | Koreografin assistentti: Henrikki Heikkilä | Äänisuunnittelijan assistentti: Sami Tammela | Valokuvat: Mikki Kunttu | Tuotanto: Tero Saarinen Company yhteistyössä Tampere-talo ja Aleksanterin teatteri | Residenssikumppani: Vaba Lava (Viro) | Ensi-ilta: 12. huhtikuuta 2018, Grand Théâtre de Québec, Quebec, Kanada | Vierailun tuottavat: JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja Oulun Teatteri  | Kesto: 65 minuuttia, ei väliaikaa

Huom! Esityksessä käytetään voimakasta strobovaloa.

Liput

38€ normaalihinta / 35€ opiskelija, eläkeläinen, työtön.

Liput Oulun teatterin Myyntipalvelusta, Ticketmasterista ja kaikista Ticketmasterin myyntipisteistä.

Lue lisää Tero Saarinen Companystä ja teoksesta heidän sivuiltaan.

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.