Thar Be Dragons: Eternal Return

Tervetuloa katsomaan tanssia turvallisesti!

JoJon vuoden 2021 syysohjelmisto koostuu OuDance-festivaalista ja JoJon omien tuotantojen esityksistä

Tietoa esityksestä

Thar Be Dragons: Eternal Return

Esityksen aikataulu

Valvesali 
Pe 5.11. klo 19, ensi-ilta 
La 6.11. klo 19
Su 7.11. klo 16

Esityksen kuvaus

Eternal Return on kumma matka. Se on hehkuva hybridi, jossa tarkastellaan esiintyjien sisäisiä ja välisiä jännitteitä, ja jossa tulevaisuuden maisema suodatetaan menneisyyden linssin läpi.

Kuvittele voivasi katsella vanhempaa itseäsi nuoruutesi silmin tai pohtia elämän kummallisuuksia huonekasvin näkökulmasta lapsuutesi pölyisessä olohuoneessa. Eternal Return pohtii käsitettä ikuinen paluu, jonka mukaan aika on syklinen ja tapahtumat toistuvat itsensä kaltaisina aina uudelleen ja uudelleen. Pystymmekö vilpittömästi rakastamaan elämää kaikilla sen osa-alueilla ja kenties kantamaan tekojemme seuraukset äärettömästi. Tapahtumat ottavat paikkansa jossain elämän ja kuoleman välillä, odotushuoneessa, jossa kertomukset itsessään avautuvat toistuvasti ja hämmästyttävästi kompastuvat olemassaolon ihmeellisyyksiin. Pitkäaikainen koreografinen tutkimus ruumiillisuuden ja ajan välillä saa jatkoa tässä filosofisessa science fiction esityksessä.

Ohjaus: Annamari Keskinen | Esiintyjät: Ryan Mason, Annamari Keskinen, Meriheini Luoto | Musiikki: Meriheini Luoto | Teksti: Ryan Mason, Annamari Keskinen | Äänisuunnittelu: Kaj Mäki-Ullakko | Valosuunnittelu: Jukka Huitila | Lavastus: Aino Koski | Valokuva: Hans Hannibal-Bach | Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Thar Be Dragons | Teosta tukevat: Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö, Dance All Year Long, Shawbrook Dance, Tanssin talo

Thar Be Dragons on tanssitaiteilijoiden Annamari Keskisen ja Ryan Masonin perustama platformi, joka keskittyy tanssiteatteriin, opetus- ja esitystoimintaan. Täällä molemmat tanssitaiteilijat tuovat yhteen kokemuksensa ja yksilöllisen taiteellisen näkökulmansa yhteistyöhön. Heidän työnsä tutkii alitajuista kommunikaatiota ja paljastaa tiheän ja joskus näkymättömän läheisyyden sisäisen maailman kerroksissa. Heidän esityksensä liikkuu usein nopeiden mielialan muutosten, jatkuvien jännitystilojen ja kerrostuneiden kuvien välillä, jotka koskettavat kuoleman, tuntemattoman, paradoksaalisen, rajojen, hiljaisuuden, valon, mystisen ja arkipäivän teemoja.

Thar Be Dragons esitti ensimmäisen täyspitkän teoksensa Dying Animals Don’t Feel Sorry For Themselves Kaiku Clubilla Helsingissä vuonna 2018. Ryhmältä on tilattu tilausteoksia mm. Staatstheater Kasselin tanssiryhmälle ( EI 2018), Staatstheater Braunschweigin tanssiryhmälle (BLINK 2022) ja Hubbard Street Pro:lle (2019). Ryhmä opettaa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa (Salzburg experimental academy of dance/SEAD, b12 festival, Anton Bruckner University Linz, IWANSON International School of Contemporary Dance , Staatstheater Kassel, staatstheater Braunschweig, Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos/EK).

Meriheini Luoto on kansanmusiikin ja kokeellisen musiikin kentillä toimiva taiteilija pääinstrumentteinaan viulu, avainviulu, laulu ja elektroniikka. Erityisinä kiinnostuksen kohteina hänellä on soittimiensa sointisävyjen tutkiminen, improvisointi sekä elektroniikan ja erilaisten akustisten tilojen tuomat sävellykselliset mahdollisuudet. Luoto julkaisi Teosto-palkintoehdokkaaksi valitun debyyttialbuminsa Metsänpeitto elokuussa 2017 ja jatko-osana tälle toimivan albumin Metsänpeitto 2 syyskuussa 2019. Soolouransa lisäksi Luoto työskentelee monitaiteellisissa produktioissa (mm.musiikin sävellys ja esitys Valtteri Raekallion Muistikuvia-teoksessa, (Zodiak 2019), ja yhtyeessä Akkajee.

Liput

15 e / 12 e / 6 e (JoJon jäsenhinta)

Kaikukortti: 6 lippua / esitys:  La 6.11. klo 19 | Su 7.11. klo 16

Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä ja Ticketmasterista 6.10. klo 14 alkaen.

Kaikukortti logo
Ticketmaster logo

Muuta tietoa

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita tapahtumissa:
– Ethän tule tilaisuuksiin oireisena
– Pidä turvaväliä
– Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
– Yski nenäliinaan tai hihaan

Maskin käyttöön liittyvät ajantasaiset ohjeet löydät sivulta ouka.fi/korona.

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset
Ajantasaisen tiedon koronatilanteesta sekä Oulun kaupungin tiedotteet löydät Oulun kaupungin korona-sivulta ouka.fi/korona.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.