Medialle

Marraskuussa kolme kantaesitystä

Valtakunnalliseen tanssin aluekeskusverkostoon kuuluva JoJo – Oulun Tanssin Keskus on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja Oulun kaupungin kulttuurikumppani.

Mediatiedote

JoJon marraskuu tarjoaa kolme kotimaista kantaesitystä

JoJon syysesityskausi on marraskuussa tiivistahtinen. Kuun ohjelmisto koostuu kolmesta omasta kantaesityksestä. Kantaesityksissä on mukana sekä oululaisten taiteilijoiden että JoJon tuotantoresidenssissä olleiden taiteellisten työryhmien teoksia.

Thar Be Dragons: Eternal Return

Ensimmäisenä teoksena nähdään perjantaina 5.11. ensi-iltansa saava Thar Be Dragonsin Eternal Return.

Tanssitaiteilijoiden Annamari Keskisen ja Ryan Masonin lisäksi teoksessa esiintyy muusikko Meriheini Luoto. Eternal Return on kumma matka. Se on hehkuva hybridi, jossa tarkastellaan esiintyjien sisäisiä ja välisiä jännitteitä, ja jossa tulevaisuuden maisema suodatetaan menneisyyden linssin läpi. Tapahtumat ottavat paikkansa jossain elämän ja kuoleman välillä, odotushuoneessa, jossa kertomukset itsessään avautuvat toistuvasti ja hämmästyttävästi kompastuvat olemassaolon ihmeellisyyksiin. 

Esitykset Valvesalissa pe 5.11. klo 19 | la 6.11. klo 19 | su 7.11. klo 16.

Lue lisää!

Nykyteatteri Vera Audentia: Enää hengitin, muuhun en pystynyt

Kuva teoksesta Enaa hengitin muuhun en pystynyt.JoJon ja Nykyteatteri Vera Audentian yhteistuotannon Enää hengitin, muuhun en pystynyt ensi-ilta oli alkuaan huhtikuulla 2020. Vihdoin koronatilanne mahdollistaa tämän ihmiselämän tummempia sävyjä käsittelevän teoksen esittämisen yleisölle. Väkivallan eri muotoja tutkiva teos saa ensi-iltansa perjantaina 12.11. Teos kertoo nyky-yhteiskunnassamme näkyvien, erilaisten ihmiskohtaloiden elämäntarinaa, sitä, miten jokaisen ihmisen henkilöhistoriamme vaikuttaa meihin tässä hetkessä.

Esitykset Valvesalissa pe 12.11. klo 19 | la 13.11. klo 19 | pe 3.12. klo 19 | la 4.12. klo 19. Esitykset jatkuvat kevätkaudella 2022.

Lue lisää!

Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke: Luokkakuvia, vedos V

Syksyn viimeinen kantaesitys saa ensi-iltansa tiistaina 23.11. Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hankkeen Luokkakuvia, vedos V on nykyesitys, joka avaa ja käsittelee työryhmäläisten luokkakokemuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Teoksessa käsitellään Elsa Heikkilän ja Laura Lehtisen johdolla monisyisiä luokkakysymyksiä liikkeen, tekstin, äänen ja visuaalisten elementtien keinoin. Teoksen aihe, yhteiskuntaluokan merkitys, ei ole ollut viime vuosikymmeninä yleinen tulokulma tai käsite taiteen tekemisessä tai siitä puhumisessa. Teoksesta on nähty aiemmin luonnoksia julkisessa tilassa ja virtuaalialustoilla, kuten Sivuaskel 2021 -festivaalilla.

Esitykset Oulun teatterin Vinttikamarissa 23.11. klo 19 | to 25.11. klo 19 | pe 26.11. klo 19 | la 27.11. klo 19.

Lue lisää!

Lisätietoja

Helena Lindqvist, toiminnanjohtaja
helena.lindqvist@jojo.fi / p. 050 4644 880

 

Tietoja JoJo – Oulun Tanssin Keskuksesta

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, joka tarjoaa kansainvälistä, monilajista tanssitaiteen ohjelmistoa, pääpainon ollessa nykytanssissa. Ohjelmistoon kuuluu myös syksyisin järjestettävä OuDance-festivaali. Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia. Lisäksi JoJon yleisötyö tarjoaa kaikille avointa toimintaa, johon osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista tai tanssin katsojuudesta. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta ja sen toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus sekä Oulun kaupunki.

Teksti puheeksi.

Voit kuunnella JoJo.fi nettisivujen tekstit suomeksi puhuttuna maalaamalla halutun tekstin ja painamalla esiin tulevaa PLAY-painiketta.

Text to speech.

You can listen to the texts of the JoJo.fi website in Finnish by painting the desired text and pressing the play button that appears. Click here to the Finnish page.